Behind the scenes: Outdoor en landscape fotografie in Zwitserland

07-09-2017 Door Chris König Behind the scenes

Op uitnodiging van het gebied Wallis, een regio in het zuiden van Zwitserland, ben ik in augustus op pad geweest in de verschillende berggebieden die deze regio te bieden heeft, met als doel om beelden vast te leggen die zij op hun beurt ter promotie kunnen gebruiken. De grootste uitdaging tijdens een dergelijke reis is om de beperkte tijd die we per bestemming hadden, toch optimaal te benutten: niet elke dag kan je goed weer verwachten, maar bij gebrek aan een vrolijk zonnetje, wil je de foto’s toch nog zodanig maken dat ze een goede impressie van de omgeving geven en (hopelijk) tot de verbeelding spreken van mogelijke geïnteresseerde vakantiegangers.

Graag deel ik met jullie een overzicht van wat ik in mijn rugzak had tijdens de reis. Aangezien we dagelijks zo’n 20 kilometer te voet aflegden, was het belangijk dat alles in één rugzak past, want je wil je handen tijdens het hiken vrij hebben. We bevonden ons vaak tussen de 2000 en 3000 meter hoogte en daardoor was kledingkeuze ook een belangrijk aspect: in de rugzak moest dus ruimte zijn voor eventuele extra kleding en voedsel voor onderweg.

Gear

  1. F-stop gear Ajna rugzak: groot genoeg voor extra bagage bovenop het uitneembare camera compartiment
  2. MeFoto statief: lichtgewicht en compact genoeg om aan de zijkant van de tas te hangen tijdens het hiken.
  3. Peak Design capture pro clip: deze clip kan je bevestigen op een hengsel van je rugzak en is zo degelijk dat je een body + 70-200 met gemak eraan vast kunt klikken. Ideaal tijdens het hiken om je handen vrij te hebben, maar toch snel bij je camera te kunnen wanneer nodig.
  4. Nikon d750 + Sigma Art 20mmSigma Art 50mm
  5. Canon 5DmkIV + Sigma 150-600 sportsideaal om twee bodies tot je beschikking te hebben om zo niet telkens de gigantische 150-600 te hoeven verwisselen. De f-stop rugzak was zelfs groot genoeg om de body met lens bovenop het camera compartiment te herbergen.
  6. Donsjas, regenkleding, droog ondergoed/sokken, toiletspullen, waterfles, snacks, raincover voor de rugzak, raincover voor de camera: allemaal items die verschillen van trip tot trip, maar gegarandeerd belangrijk zijn voor een outdoor trip in de Zwitserse bergen!

De rest van het artikel zal bestaan uit een impressie van de beelden die ik in Wallis heb geschoten. Het was een primeur om de Sigma 150-600mm f/5-6.3 mee te nemen  en ik kan concluderend zeggen dat de lens een breed scala aan mogelijkheden geeft betreffende wildlife fotografie en het maken van abstractere beelden: veel elementen in de omgeving krijgen een ander perspectief wanneer je inzoomt en zelfs die kleine marmot die normaal veel te ver weg is, lijkt opeens reusachtig wanneer je op 600mm ook nog eens kan croppen in het beeld dat geproduceerd wordt door de full-frame sensor. Aan de andere kant is het wel belangrijk om te overwegen dat de 150-600 niet echt praktisch is om mee rond te lopen. Met bijna 3 kilo is het goed om van te voren te bepalen of je deze lens tijdens de tocht écht gaat gebruiken, maar wanneer je ‘m daadwerkelijk gebruikt, zal je niet worden teleurgesteld!

Nog op zoek naar extra lenzen voor jouw trip? Of wil jij de Sigma 150-600mm f/5-6.3 ook een keertje uitproberen? Reserveer snel via www.budgetcam.nl! Ook op pad met de nieuwste apparatuur voor het schrijven van een review? Schrijf je dan snel in voor de Budgetcam reviewpoule.


Verhalen zoals deze:

Behind the scenes
Behind the Scenes | Coffee House
Lees meer
Behind the scenes
In deze blogpost nemen we je mee achter de schermen van de korte fictiefilm Coffee House door Thuy Nguyen. Het verhaal over trouw, liefde en de gevolgen van verslaving in de Rotterdamse onderwereld.Was dit een fotoshoot, filmopnames,...
06-11-2023
Door Budgetcam
Behind the Scenes | Wounds
Lees meer
Behind the scenes
In deze blogpost nemen we je mee achter de schermen van de onafhankelijke, korte fictiefilm “Wounds”. Het project is een samenwerking tussen Martin Alexandre (Spanje, 1992) en Jacob Brookes-Clayton VK, 1993), twee...
27-06-2023
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!