Behind the scenes: Zoektocht naar het rode zand.

28-03-2017 Door Chris Konig Behind the scenes

Chris Konig plaatst via zijn websiteInstagram en Facebook account de mooiste reisverslagen en foto’s online. Voor zijn laatste trip naar Marokko schreef hij een reisverslag over zijn ervaringen in dit prachtige land en het gebruik van de Tamron 70-200 f/2.8 zoomlens.

Telkens wanneer je je richting de bagagecontrole op het vliegveld begeeft, is het weer de vraag hoe bijzonder de douane je set aan lenzen dit keer vindt. Mijn camera tas wordt binnenstebuiten gekeerd en elke lens grondig onderzocht: zo’n 70-200 valt toch best op, maar gelukkig kunnen we al gauw met nog alle lenzen in mijn bezit het vliegtuig boarden en de reis naar Marokko voortzetten. Eén week, honderden kilometers per auto en zo nu en dan een flinke hike met als doel om de woestijn richting de Algerijnse grens te verkennen en in contact te komen met een aantal nomadische families die in dit uiterst droge gebied leven.

Via de stad Fes zijn we met twee 4x4’s vertrokken naar het oosten van het land, in de richting van Merzouga: een maar al te bekende stad en dan vooral bekend als de ‘toegangspoort tot de Sahara’.  Onderweg worden meerdere stadjes gepasseerd en keer op keer valt de gastvrijheid van de inwoners weer op: een rondje op de markt en voor je het weet heeft er zich een groep van 30 kinderen om je heen verzameld, terwijl de ouderen lachend toekijken van een afstandje. Een leuke connectie met de kinderen helpt altijd: naast het feit dat het een hele enthousiaste en gezellige ervaring is, breekt het ook het ijs bij de omstanders: fijn als je later een praatje probeert aan te knopen.

Voordat de woestijn bereikt wordt, moet eerst het Atlas gebergte gepasseerd worden: een bizarre ervaring wanneer je met 25-30 graden door een dorre omgeving rijdt, terwijl de besneeuwde bergtoppen in de verte je toelachen. De eerste overnachting vond plaats in een klein, authentiek dorpje waar onze Marokkaanse vriend die de reis had uitgestippeld vandaan kwam en hierbij kan gezegd worden dat je een nacht op het dak van het guesthouse niet snel vergeet.

De prachtige omgeving bood vergezichten met een mooi contrast tussen de droge rotsen en de vruchtbare vallei: Fijn om te kunnen spelen met de scherpte diepte van de Tamron 70-200 die Budgetcam had verzorgd en met een diafragma van 2.8 werd mijn grote vriend Sepp bijna een miniatuurpoppetje in een surrealistisch landschap.

De tocht werd voortgezet en een steeds drogere omgeving zonder gebaande paden, zorgde voor een goed avontuur!

Natuurlijk waren we niet alleen op zoek naar wat speelse momenten met de auto, maar de echte uitdaging van de reis was om goed contact te komen met wat lokale families in de woestijn om een impressie te geven van hun manier van leven. Met de hulp van Youssef – de Marokkaanse vriend die ons begeleidde – zijn we uiteindelijk tientallen kilometers de woestijn in gereden op zoek naar families die ons te woord wilden staan en ons een kijkje wilden geven in hun dagelijkse bestaan.  Zie hier een impressie van de momenten die we hebben mogen meemaken. Alle foto’s zijn geschoten met een Nikon d750Sigma Art 20mmSigma Art 50mm en de Tamron 70-200 2.8.

In een week tijd is het lastig om mensen écht goed te leren kennen, maar ik ben dankbaar voor de mooie momenten die we hebben mogen delen met de families, de spontane dansjes die we met de kinderen deden vlak nadat de zon onder was gegaan, een simpel ontbijt wat gedeeld werd met de vader des huizes en de babygeit die ik keer op keer weer in mijn handen geduwd kreeg als cadeautje van de jongste zoon!

Meer van mijn werk is te vinden op InstagramFacebook en mijn website.

Zoek je nog apparatuur voor jouw volgende fotoreis? Huur het supersimpel via de Budgetcam website!


Verhalen zoals deze:

Behind the scenes
Behind the Scenes | Coffee House
Lees meer
Behind the scenes
In deze blogpost nemen we je mee achter de schermen van de korte fictiefilm Coffee House door Thuy Nguyen. Het verhaal over trouw, liefde en de gevolgen van verslaving in de Rotterdamse onderwereld.Was dit een fotoshoot, filmopnames,...
06-11-2023
Door Budgetcam
Behind the Scenes | Wounds
Lees meer
Behind the scenes
In deze blogpost nemen we je mee achter de schermen van de onafhankelijke, korte fictiefilm “Wounds”. Het project is een samenwerking tussen Martin Alexandre (Spanje, 1992) en Jacob Brookes-Clayton VK, 1993), twee artists-in-residence...
27-06-2023
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!