#Budgetgang: Hands on met RED Scarlet-W

15-04-2018 Door Sanjay Singh Overig

Mijn naam is Sanjay Singh. Ik ben nu ruim een jaar werkzaam als uitgifte/transport medewerker in Rotterdam. Buiten mijn werk voor Budgetcam werk ik freelance als fotograaf/cameraman/producer. Het meest met mijn vrienden in een creatief collectief genaamd GUAP. Ons werk kan je vinden op: http://getguap.nl/

Ik heb de RED Scarlet-WSigma 18-35mm T2 Cine lens en een follow focus meegenomen puur als camera test. Samen met een vriend zijn we in Rotterdam een beetje guerilla style shots gaan maken in de stad. Dit ging verrassend goed eigenlijk. Natuurlijk hangt er redelijk wat meer gewicht aan je schouders dan met een Sony A7S of Canon DSLR. Niettemin, voelde ik me nog zeer bewegelijk.

Een RED camera is toch net weer een stapje hoger, en net wat anders dan bijvoorbeeld een Sony FS7 of Blackmagic URSA Mini waar ik wel al redelijk wat ervaring mee heb. Mocht het budget er naar zijn zou ik graag wat vaker op set willen staan met een RED camera. Maar dan is het natuurlijk wel handig dat ik weet hoe deze werkt!

Het eerste wat opvalt, is natuurlijk de bouwkwaliteit. De RED en alle accessoire van RED is gebouwd als een tank. Daar waar de de FS7 en zeker de URSA Mini hier en daar nogal wat plastic en goedkoop aanvoelen. Qua dynamic range kan de FS7 sowieso niet tippen aan de RED. Hoewel de URSA Mini hierbij dichter in de buurt komt van de RED, loop je al gauw het risico op fixe en lelijke fixed pattern noise op het moment dat je de URSA mini underexposed, zoals je kan zien in het volgende voorbeeld filmpje:

Schieten met de RED Scarlet-W is dan ook best wel gek eigenlijk. Als je schiet in de REDCODE is alles, behalve de focus, achteraf nog aan te passen. Zelfs de ISO. Hoe gek is dat? Dankzij de gigantische dynamic range is ook heel veel terug te halen mocht je de camera pushen tot zijn limiet. Zo had ik 1 shot zwaar overbelicht omdat ik daar graag wat meer shallow depth of field wou hebben. Het shot was makkelijk terug te halen naar een normale exposure. Als het niet wat voor framing en focus zou je bijna kunnen schieten met je ogen dicht. Vanzelfsprekend zit je dan natuurlijk wel weer langer in de post productie.

Hieronder vindt je een kleine BTS video van de shoot. Ook een aantal shots van de RED!


Verhalen zoals deze:

Overig
Mirrorless vs Spiegelreflex
Lees meer
Overig
Mirrorless camera’s: de toekomst van fotografie en video?Mirrorless camera's (ook wel systeemcamera’s genoemd) en spiegelreflexcamera's (ook wel DSLR’s genoemd) zijn twee populaire soorten camera's voor fotografie en video. Maar wat zijn...
Recap | MPN Fotovakbeurs
Lees meer
Overig
Afgelopen week waren wij, voor de eerste keer, te vinden op de MPN Fotovakbeurs in de Brabanthallen. Dé vakbeurs voor professionele fotografen. Een plek waar Budgetcam natuurlijk niet mag ontbreken. Hier stonden wij samen met Kamera...
05-04-2023
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!