Welkom

Ledgo LG-G260 RGB Skypanel klantreview | Een eerste indruk

09 oktober 2018 Door Ton van Moll Overig
Baf790f1 8427 48a5 bf13 a975f72c9d7a
Facebook 7631d0cc Twitter faffdc5a Linkedin da57960e

Sinds kort heeft Budgetcam het Ledgo LG-G260 RGB Skypanel in de verhuur. Een uitgelezen kans om de Ledgo een keertje uit te proberen! Mijn insteek voor de review met de Ledgo Skypanel was om te kijken in hoeverre dit Ledpanel was aan te passen aan lichtbronnen die, naast kleurtemperatuur, een afwijking hebben in groen/magenta. Daarnaast wilde ik weten of je met dit paneel kunt invullen bij daglicht met behoorlijk wat zon.

Dit is de opstelling die ik binnen gebruikt heb:

In de set staat een X-Rite video kleurenkaart als referentie, de waarden hiervan zijn bekend. In de bijgesloten video  kun je mijn tests zien.

Wat fijn is aan dit armatuur is dat er diverse modus zijn om het aan te sturen. Het belangrijkste voor mij is de CCT modus het belangrijkst, je kunt de kleur in graden Kelvin van 2700-7000 graden Kelvin regelen. Meer als genoeg dus! Wat hierbij opvalt dat het verschil in lichtopbrengst bij lage en hoge temperaturen niet zo groot is. Bij Bi-Color panels scheelt dit namelijk meestal nog al wat. Daarnaast kun je een correctie voor groen of magenta instellen, dit is handig bij TL of spaarlampen, die meestal een groen zweem geven.

Eerst heb ik daglicht ingevuld. Met de LEDGO werkte prima: invullen witbalans en klaar. Iedere keer heb ik de kleuren in de video gemeten, over deze beelden zit geen correctie. Vervolgens ben ik het invullen bij zonlicht gaan proberen. In de video kun je dit zien. Ik heb hierbij de afstand van 1,25m tot het object aangehouden en dat werkt prima. Bij een grotere afstand zal dit minder worden.

‘S avonds ben ik de Ledgo gaan testen met kunstlicht. Eerst heb ik het panel gebruikt om een blauwe achtergrond gloed te laten geven, de voorkant is verlicht met ander ledpanels. Voor de blauwe kleur is de RGBW modus gebruikt waar je elke kleurcombinatie kunt instellen op basis van RGB. In dit geval dus R=0 G=0 en B=100%.

Hierna ben ik een schemerlamp gaan combineren met de Ledgo G260. Alleen in de schermlamp zat een spaarlamp waardoor de kleur niet klopte met de Ledgo G260 met alleen de kleurtemperatuur instelling. De oplossing was simpel: even wat groen erin draaien met de groen/magenta correctie, witbalans en klaar: het resultaat was helemaal neutraal. Daarnaast zijn er in het filmpje nog een paar effecten zien zoals bliksem en discolicht.

Mijn conclusie is dat de Ledgo echt een mooi armatuur is met zeer nauwkeurige kleurweergaven. Dit is lang niet bij alle ledpanels het geval.

Benieuwd hoe de Ledgo LG-G260 RGB Skypanel bevalt? Reserveer ze dan direct via de Budgetcam website. Ook een keer de nieuwste apparatuur testen voor het schrijven van een review? Schrijf je dan in voor de Budgetcam reviewpoule.

Verhalen zoals deze: