Uitgelicht | Propaganda Productions

20-07-2017 Door Propaganda Overig

In het vliegtuig naar IJsland stappen met je drone, camera, lenzen en een berg creativiteit; het is waarschijnlijk de droom van veel filmmakers. De mannen van Propaganda Productions deden het en kwamen terug met een prachtig passieproject: Iceland Propaganda.

De trip naar IJsland was een impulsieve actie, zoals dat bij ons wel vaker voorkomt. De DJI Mavic Pro lag net op de deurmat en we hadden de Panasonic GH5 gepre-ordered. Eindelijk eigen gear voor ons bedrijf, Propaganda Productions.  

De eerste video die we met dit materiaal zouden schieten, moest bijzonder worden. Wij besloten een retourtje IJsland te boeken om écht bekend te worden met de apparatuur, voordat we het voor betaalde klussen gingen gebruiken.

Er werd een een rode 4x4 gehuurd en een route van zestienhonderd kilometer uitgestippeld langs kale vlaktes, watervallen en besneeuwde kerken. De Panasonic GH5 kwam niet op tijd. Maar dat mocht de pret niet drukken. We propten twee Panasonic GH4’s en een DJI Mavic Pro in onze Pelicase. Met de Samyang Prime lenzenset van Budgetcam legden we deze memorabele reis zo mooi mogelijk vast. Ondertussen sliepen we in de koude auto, aten voedsel uit blik en dronken we oploskoffie.

Tijdens de trip vielen we van de ene verbazing in de andere. We konden gaan en staan waar we wilden met de Mavic en schoten de mooiste beelden die we in ons 1 jarig bestaan als Propaganda Productions hebben geschoten.We raakten vertrouwd met onze apparatuur op gletsjers, zwarte stranden en vulkaangebergtes. We combineerden reizen met filmmaken. 

Terug in Nederland heeft het een tijdje geduurd voordat het project weer opgepakt kon worden. Per toeval stuitten we op The Problem Of The Wilderness, een opstel van Bob Marshall uit 1930 over de invloed van de mensheid op de natuur, een onderwerp dat tot op de dag van vandaag nog een urgente kwestie is. Verschillende passages uit dat opstel pasten perfect bij ons ervaringen in IJsland en we besloten deze door middel van een voice-over toe te voegen aan de video. 

IJsland is het mooiste land wat we ooit zagen. De video is de mooiste die we ooit schoten. De reacties zijn louter positief. We zijn heel trots op het eindresultaat. Dit geeft voldoening en motivatie.Hopelijk gaan we nog meer ‘passieprojecten’ doen. Uit eigen initiatief. En dan mét de GH5. Dat is intussen het werkpaard waar wij op vertrouwen.

Benieuwd naar de andere video’s van Propaganda Productions? Je vind hun portfolio op www.propagandaproductions.nl. Apparatuur voor jouw volgende droomproject huur je natuurlijk bij Budgetcam.


Verhalen zoals deze:

Overig
Mirrorless vs Spiegelreflex
Lees meer
Overig
Mirrorless camera’s: de toekomst van fotografie en video?Mirrorless camera's (ook wel systeemcamera’s genoemd) en spiegelreflexcamera's (ook wel DSLR’s genoemd) zijn twee populaire soorten camera's voor fotografie en video. Maar wat zijn...
Recap | MPN Fotovakbeurs
Lees meer
Overig
Afgelopen week waren wij, voor de eerste keer, te vinden op de MPN Fotovakbeurs in de Brabanthallen. Dé vakbeurs voor professionele fotografen. Een plek waar Budgetcam natuurlijk niet mag ontbreken. Hier stonden wij samen met Kamera...
05-04-2023
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!