Uitgelicht: Zelfspot

18-10-2017 Door Coen Rozendaal Overig

Pacific Coast 

Een roadtrip door de West Coast van de VS. Wat mag je dan absoluut niet vergeten om mee te nemen in je koffer? Je kleding? Je wereldstekker? JE DRONE natuurlijk! In deze korte film hoefde Coen, producent bij Zelfspot, geen moeite te doen om iets beeldigs neer te zetten. Het landschap van de VS behoeft geen sicke editskills!

Om toch nog een beetje schappelijk te reizen, moest de camera gear gering zijn. Met de DJI Mavic Pro en een GoPro HERO 4 is dit geen enkel probleem. Gelukkig kwam tijdens onze reis de HERO 6 met o.a. een interne stabilizer en 4K – 50fps uit, om deze mini set-up uit te breiden. Dit was de perfecte combinatie om licht te reizen en toch een knappe productie neer te zetten. De reis begon en eindigde in LA. Langs de West Coast en Las Vegas hebben we een rondje gemaakt.

Nadat de lederen zetels van onze veel te uitbundige, patserige en spierwitte Ford Mustang Cabriolet-leensloep in waren gesteld, daalden onze reis af naar het zuiden. Je wilt toch een beetje shinen als je langs de kust van Santa Monica, Santa Barbera en Santa Cruz paradeert. Blijkbaar denken vele Nederlanders zo, want na een aantal kilometers kwam ik al een landgenoot met een teruglopende haarlijn en een te dik buikje in dezelfde wagen tegen. Waarbij wij nog enig respect hadden voor cultuur en een zielig Johnny Cash plaatje op hadden staan, liet deze vriendelijke lobbes snoeihard Guus Meeuwis uit zijn woofer knallen. Afin, snel de wagen in zijn milieuonvriendelijke sportmodus gezet en weg gesjeest uit het drukke LA.

De reis van San Diego richting Prescott was surrealistisch! In een tijdsduur van 6 uur heb ik vele malen de drone moeten opstijgen, omdat we door zoveel verschillende prachtige landschappen reden. Van zanderige woestijn heuvels tot chocoladekleurige bergen. Het was daar Candyland voor elke filmmaker.Volgens vele andere reizigers moest het mooiste nog komen: THE BIG SUR. Een deel van de Pacific Road die oogverblindend mooi is. Een deel van de Pacific Road die tijdens onze reis GESLOTEN was. Gelukkig hadden we onze vriend de Mavic bij ons waardoor we van afstand toch nog wat flarden van deze route op beeld konden zetten.

Voor het gemak hebben er een track van M83 onder de video gezet. Deze track onderstreept het epische gevoel op de juiste manier die je ervaart wanneer je voor een onrealistisch groot gapend gat als de Grand Canyon staat te loeren.

Ik wens jullie veel kijkplezier en ik hoop dat jullie met behulp van deze film enigszins kunnen begrijpen hoe indrukwekkend deze reis was!

Benieuwd naar de andere video’s van Zelfspot? Je vind hun portfolio op www.zelf-spot.nl. Apparatuur voor jouw volgende droomproject huur je natuurlijk bij Budgetcam.


Verhalen zoals deze:

Overig
Mirrorless vs Spiegelreflex
Lees meer
Overig
Mirrorless camera’s: de toekomst van fotografie en video?Mirrorless camera's (ook wel systeemcamera’s genoemd) en spiegelreflexcamera's (ook wel DSLR’s genoemd) zijn twee populaire soorten camera's voor fotografie en video. Maar wat zijn...
Canon EOS R5C & Canon EOS C70 | Try Before You Buy
Lees meer
Overig
Canon EOS C70De EOS C70 is de eerste in Canon's cinema line-up met een RF-vatting. De camera heeft een 4K super 35MM DGO sensor (Dual Gain Output) en schiet tot wel 4K 120fps in verschillende codecs.Door de Dual Gain Output sensor heeft...
06-11-2023
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!