Sinds 11-01-2021 is ons filiaal in Amsterdam West verhuisd naar Amsterdam Zuid.

Wattsun pop up power

26 november 2020 Door Budgetcam Overig

Een aantal weken geleden is de Wattsun Dock bij ons in de verhuur gegaan. Inmiddels is de Wattsun Dock immens populair geworden onder jullie.

Vandaar dat wij Maurice Even van Wattsun gevraagd hebben om jullie wat meer te vertellen over Wattsun en haar producten.

Maurice Even
Maurice Even

Wie is Maurice en wat doe jij bij Wattsun?
Mijn naam is Maurice Even (32), afgestudeerd in Biologie en Wetenschapscommunicatie. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in onze mooie natuur, mensen en initiatieven waardoor we de wereld een beetje beter achterlaten. Tijdens mijn studie heb ik met vrienden een evenementenbureau opgericht. Als organisator was ik verantwoordelijk voor de verduurzaming, waarbij energie vanzelfsprekend een rol speelt omdat een vast stroompunt vaak ontbreekt. Hierdoor was ik opzoek naar een alternatief voor het vervuilende aggregaat. Dit duurzame alternatief vond ik bij Wattsun pop-up power. Het bedrijf, het innovatieve doordachte product en het jonge team spraken mij in het bijzonder aan waardoor ik de overstap heb gemaakt. Sinds een jaar ben ik met veel plezier fulltime bezig om samen met het team het bedrijf te laten groeien. Het komende jaar gaan we ook internationaal grote stappen maken.

Waarom is Wattsun opgericht?
Wattsun is opgericht met het doel om verandering te brengen in het gebruik van energie op locatie. Want op plekken waar het stroomnet niet komt wordt een aggregaat gebruikt. Dit gaat samen met veel vervuiling en lawaai. Met onze innovatieve producten hebben we een stil en schoon alternatief ontwikkeld voor het aggregaat. Oftewel “Where the power grid ends, Wattsun begins...”

'We creëren nieuwe mogelijkheden en de vrijheid, om waar en wanneer je maar wilt, de mooiste beelden vast te leggen.'

Wat voor product(en) maken jullie, wat doen deze product(en) en voor wie zijn deze product(en)?
De Wattsun is een draagbaar en stapelbaar lithium-ion batterijsysteem, hiermee maken we pop-up power. Onze oplossing bestaat uit twee modules. Ten eerste de krachtige Wattsun Dock, met een continu vermogen van 1500 Watt. Handig als mobiele stroomvoorziening op de set of in de bus. Ten tweede hebben we de Wattsun Pack ontwikkeld, deze module is gemaakt als uitbreiding op de Wattsun Dock, waarmee je super eenvoudig de gebruiksduur kunt verlengen doordat je de batterijcapaciteit vergroot. Zelfs tijdens gebruik kun je Packs wisselen waardoor je ook voor lange producties een continue stroomvoorziening kunt realiseren. Je kunt stapelen tot wel vijf modules hoog met een capaciteit van 7800 Watt/uur. Met de Wattsun Dock leveren we een zuivere spanning van 230 Volt, waarmee je alles met een stekker op de set van stroom kunt voorzien, van verlichting tot het koffiezetapparaat en van laptop tot het laden van accu’s. Ook zien we dat onze klanten de Wattsun Dock vaak vanuit hun bus als clean battery generator. 

Wattsun is ontwikkeld door makers, voor makers! Als maker wil je alle ruimte hebben om creatief te kunnen zijn zonder de beperking van het stroomnet of een generator. We merkten dat veel producenten op zoek zijn naar een stille generator met stabiele spanning. Met onze pop-up power kun je zorgeloos op elke locatie aan de slag zonder geluidsoverlast of uitstoot.

'Met de Wattsun ervaar je ultieme vrijheid en klaar je elke klus.'

Wat is jullie design filosofie?
Onze filosofie is om duurzame energie op een eenvoudige en prettige manier overal beschikbaar te maken. Dit heeft geleid tot een uniek stapelbaar design. Achter het gebruiksgemak en het robuuste design gaat een gepatenteerde techniek schuil dat het mogelijk maakt om heel eenvoudig verschillende batterijen zonder kabel aan elkaar te koppelen. Zo neem je eenvoudig voor elke klus de gewenste hoeveelheid energie mee. Letterlijk plug en play.

Het ontwerp is van begin tot eind ontwikkeld en getest in Nederland. Tijdens het ontwerpproces hebben wij gekozen voor hoogwaardige componenten en om zoveel mogelijk samen te werken met producenten in de regio. Op deze manier hebben we korte transport en kunnen we de kwaliteit goed waarborgen. Want betrouwbaarheid is voor ons een must. 

Wat levert een partnerschap met Budgetcam op?
Onze visie is om duurzame energie overal beschikbaar te maken. Daarom vinden wij het ook super gaaf om een toekomstbestendige samenwerking met Budgetcam te zijn gestart. Met zestien verschillende locaties in heel Nederland geeft Budgetcam elke maker nu de mogelijkheid om zeer eenvoudig pop-up power te huren. Maak kennis met Wattsun en ervaar de ultieme vrijheid. 

Wil je meer weten over Wattsun, kijk dan hier.

Verhalen zoals deze: