#Budgetgang | Review Panasonic GH5 VS GH5s

20-09-2018 Door Oscar Aukes Reviews

Oscar draaide laatst een videoclip voor INI Movement op de Panasonic GH5 en GH5s, waar hij op zoek ging naar de verschillen tussen de twee camera’s. 

De videoclip draait om een gezelschap van 7 gasten die uit verschillende bands/formaties komen zoals Gallowstreet, Rilan and the bombardiers enUmoja. Ze vormen met ‘INI Movement’: een nieuwe formatie waarbij ze een Zuid-Amerikaanse sound neer zetten. In deze video clip draait het vooral om ontspanning en leuke tijd met elkaar hebben.

Voor deze shoot heb ik voor beide camera’s gekozen omdat wij in verschillende lichtsituatie ging filmen. Een ruimte met dag licht, en een studio ruimte zonder ramen.

De GH5 met Sigma 18-35mm en een Metabones Speedbooster is vooral gebruikt voor handheld scene’s omdat deze erg goede beeld stabilisatie heeft. De GH5s kwam van pas in de studio door zijn goeie lowlight prestatie in donkere situatie’s. Geen enkele ruis was te zicht baar bij een ISO van 12800.

Qua belichting hebben we gebruik gemaakt van de Aputure Amaran TRI-8. Vanwege zijn compacte formaat konden we deze lampjes makkelijk weg werken. Ook fijn is de standaard meegeleverd softbox die niet veel ruimte inneemt maar toch zorgt voor mooi genuanceerde licht verspreiding. In de donkere studio omgeving hebben gebruikt gemaakt van de Luxli Viola lights om de scene wat kleur te geven.

De beelden zijn geschoten in Panasonic Vlog-L en later bewerkt naar een warme kleurentint met een lichte film grain er in verwerkt.

Ondanks dat de kleine sensor van de GH5(s) niet standaard is en door veel mensen als minder word gezien omdat ze gewend zijn om op fullframe/S35 te draaien. Is de GH5 echt de moeite waard om zelf een keer uit te proberen, met zijn super uitgebreiden video functies.


Verhalen zoals deze:

Reviews
Klant review | Sony FE 16-35mm f/2.8 GM
Lees meer
Reviews
AUTHENTIEK MADEIRA GEVANGEN MET DEZE TWEE LENZENDe aankoop van lenzen en ander fotomateriaal kan al snel hoog oplopen. Met een deftige setup zit je al snel boven de 5.000 EUR. Huren van materiaal kan dus een oplossing bieden. Zeker als...
18-03-2024
Door Stefan Desaeyere
Content creators en vloggers opgelet! | Sony ZV-E1 Review
Lees meer
Reviews
(Ga voor de actievoorwaarden van de Sony ZV-E1 naar de onderkant van dit artikel)De ultieme (vlog)camera voor content creators is hier! De Sony ZV-E1 Mirrorless Camera (E-mount) in een stijlvolle zwarte uitvoering is ontworpen als een...
28-06-2023
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!