Klantreview: Tamron 70-200mm F/2.8 G2 (Canon mount)

25-10-2017 Door Wildest! Fotografie Reviews

Tamron is nou niet het eerste merk wat fotografen pakken als ze opzoek zijn naar een nieuwe lens. Waarom niet? Omdat Tamron tot voor kort gewoon een B-merk was wat fotografen liever links lieten liggen. Tamron heeft ook minder goede lenzen op de markt gebracht. In de nieuwste lijn, de G2, is werkelijkwaar in één woord, gewoon GOED! Vergelijkbaar met de C en zelfs de Art lijn van Sigma.



Allereerst de stabilisatie, die is met 4.5 stops zeer geavanceerd. Met het inschakelen van de stabilisatie blijft het beeld in de zoeker volledig stil, ongekend! Zelfs de Canon 70-200 type II is niet zo strak, dat is best een rare gedachte. De Tamron heeft met 4.5 stops stabilisatie de mogelijkheid om op 70mm een haarscherpe foto te maken met een sluitertijd van ¼ (terwijl normaal de sluitertijd gelijk is aan het aantal milimeters). In dit geval zou dan 1/80 zijn. De stabilisatie is aan en uit te zetten evenals in 3 verschillende modi te zetten. Modus 1 zorgt voor een pan-en-tilt stabilisatie in in zowel de zoeker als live-view. Modus 2 zorgt voor een pan stabilisatie, die makkelijk werkt in combinatie met een schommelkop. De derde stabilisatie modus is om de stabilisatie alleen in beeld te gebruiken dus niet via de zoeker.

De scherpte overall is zeer goed! Maar op 70mm en f/2.8 is de kwaliteit iets wat soft. Deze softness is goed zichtbaar en dat heeft een vergelijkende lens van Nikon of Canon niet. Is het storend? Nee, het is zelfs te verwaarlozen als we gaan kijken naar de prijs. Vanaf 80mm is de softness weg en kunnen we genieten van de scherpte. Ook in de lagere licht omstandigheden is deze lens een genot om te mogen gebruiken!
. Een leuk aandachtspuntje, de statievoet is revolutionair met een ARCA-Swiss aansluiting. Dit betekent dat we op de meest populaire balhoofden (denk aan bijv. Sirui) géén snelkoppelingsplaat hoeven gebruiken. Dit is een belangrijk “Waarom-doet-niemand-dit” momentje want de grotere merken als Canon, Nikon en Sony doen dit niet.

In de test met de Canon EOS 5D Mark IV heb ik de Tamron flink aan de tand gevoeld qua autofocus. Deze is niet alleen zeer accuraat en snel, maar hij is vooral moeilijk in de maling te nemen. Ik heb geen enkele manier gevonden om de autofocus te kunnen foppen, dit is mij wel vaker gelukt bij de bekendste telezoom objectieven. Ook is de autofocus verfrissend. Hiermee bedoel ik dat hij lekker snel werkt met veel licht, maar ook zeker met weinig licht. Een echte verademing. Ook is de Tamron 70-200mm 2.8 G2 erg stil. Deze lens is namelijk uitgerust met een USD (Ultrasonic Silent Drive) die er voor zorgt dat de autofocus bijna niet hoorbaar is.

Als we kijken naar de bouwkwaliteit dan ben je al snel zeker van een echte nieuwe Tamron. Het is een zware lens! Hij is zelfs zwaarder dan de Nikon en Canon variant en dat ga je zeker merken na een hele dag schieten. Ondanks zijn gewicht is het ook een degelijke lens. Al mag de kwaliteit van de coating iets beter, na een maand in het gebruik zijn de letters wel al versleten. Daarnaast draait de zoomring iets te stroef naar mijn mening. In het dagelijkse gebruik wen je daar snel aan maar bij minder gebruik is dat zeker merkbaar.

Tot slot is de bokeh van een boterzachte lading. Het is fijn om naar te kijken, bijna helemaal rond en zeer gevoelig voor hogere lichtbronnen. Wil je een keer niet een Canon of Nikon pakken, neem dan zeker deze Tamron want het is een genot om mee te werken.

Benieuwd hoe de Tamron 70-200mm F/2.8 G2? Huur hem direct bij Budgetcam, hij is beschikbaar met een Nikon of Canon vatting. Ook een keer op pad met de nieuwste apparatuur voor het schrijven van een review? Schrijf je dan in voor de Budgetcam reviewpoule.


Verhalen zoals deze:

Reviews
Klant review | Sony FE 16-35mm f/2.8 GM
Lees meer
Reviews
AUTHENTIEK MADEIRA GEVANGEN MET DEZE TWEE LENZENDe aankoop van lenzen en ander fotomateriaal kan al snel hoog oplopen. Met een deftige setup zit je al snel boven de 5.000 EUR. Huren van materiaal kan dus een oplossing...
18-03-2024
Door Stefan Desaeyere
Content creators en vloggers opgelet! | Sony ZV-E1 Review
Lees meer
Reviews
(Ga voor de actievoorwaarden van de Sony ZV-E1 naar de onderkant van dit artikel)De ultieme (vlog)camera voor content creators is hier! De Sony ZV-E1 Mirrorless Camera (E-mount) in een stijlvolle zwarte uitvoering is ontworpen als een...
28-06-2023
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!