Huur alle Røde producten met 50% korting! Gebruik de couponcode: RodeistheReelest. Lees er meer over op deze link.

Kinefinity MAVO LF 25mm T2.1 Cine Prime (EF)

04 mei 2020 Door Aron Klaverboer Reviews
C2b6ab65 d6bb 468b a6bc 0280bc8c8af8
Facebook 7631d0cc Twitter faffdc5a Linkedin da57960e

Budgetcam had weer een mooie actie waarmee ik een upgrade kreeg naar een van de nieuwste lenzen binnen hun assortiment; de MAVO LF primes. We hadden met www.eyepictures.nl de opdracht gekregen een korte fashion video voor een studente te maken, een lowbudget klus die we draaiden met onze eigen ARRI AMIRA, met ruimte voor precies één gehuurde lens. Nu is dit natuurlijk geen technische analyse waarbij we de lens meten of tot het uiterste van zijn kunnen gaan, het zijn puur onze ervaringen van deze dag met deze prachtige lens (ook beschikbaar in 35mm, 50mm. 75mm, 100mm).

Eerste indruk
Wat een prachtige bouwkwaliteit, je voelt direct dat dit een lens is waaraan aandacht is besteed en die technisch goed in elkaar zit. Wel wat aan de zware kant, maar dit is de lens gezien de hoeveelheid glas (oppervlakte voor Large Format camera’s) snel vergeven. We hadden ongeveer drie uur om onze video te draaien, op een bewolkte en met hagel gevulde ochtend, precies niet handig dus. Gelukkig was deze lens lichtsterk waardoor we met de zonnestraaltjes die er waren toch een heldere eindresultaat konden krijgen. 

Beelden terugkijken
Eenmaal thuis konden we de beelden bekijken op een groter scherm, altijd een spannend moment, maar we konden opgelucht adem halen. Mooie beelden! De shots zijn scherp en de kleuren komen goed naar voren. 

Conclusie
Zoals gezegd is dit geen technische analyse en beweren wij ook zeker niet alle kennis van lenzen te hebben, maar wat we zien bevalt ons goed! De lens is fijn in gebruik, voelt goed en de beelden ogen mooi. Hij is 50 euro per dag wat gelijk staat aan de huurprijs van de vergelijkbare Canon CN prime serie maar net iets duurder is dan de Zeiss CP.2 serie. Ondanks deze prijs zouden wij zeker weer kiezen voor deze MAVO LF lenzen!

Bekijk de video en ander werk  van Aron op www.eyepictures.nl.

Verhalen zoals deze: