Kinefinity MAVO LF 25mm T2.1 Cine Prime (EF)

04-05-2020 Door Aron Klaverboer Reviews

Budgetcam had weer een mooie actie waarmee ik een upgrade kreeg naar een van de nieuwste lenzen binnen hun assortiment; de MAVO LF primes. We hadden met www.eyepictures.nl de opdracht gekregen een korte fashion video voor een studente te maken, een lowbudget klus die we draaiden met onze eigen ARRI AMIRA, met ruimte voor precies één gehuurde lens. Nu is dit natuurlijk geen technische analyse waarbij we de lens meten of tot het uiterste van zijn kunnen gaan, het zijn puur onze ervaringen van deze dag met deze prachtige lens (ook beschikbaar in 35mm, 50mm. 75mm, 100mm).

Eerste indruk
Wat een prachtige bouwkwaliteit, je voelt direct dat dit een lens is waaraan aandacht is besteed en die technisch goed in elkaar zit. Wel wat aan de zware kant, maar dit is de lens gezien de hoeveelheid glas (oppervlakte voor Large Format camera’s) snel vergeven. We hadden ongeveer drie uur om onze video te draaien, op een bewolkte en met hagel gevulde ochtend, precies niet handig dus. Gelukkig was deze lens lichtsterk waardoor we met de zonnestraaltjes die er waren toch een heldere eindresultaat konden krijgen. 

Beelden terugkijken
Eenmaal thuis konden we de beelden bekijken op een groter scherm, altijd een spannend moment, maar we konden opgelucht adem halen. Mooie beelden! De shots zijn scherp en de kleuren komen goed naar voren. 

Conclusie
Zoals gezegd is dit geen technische analyse en beweren wij ook zeker niet alle kennis van lenzen te hebben, maar wat we zien bevalt ons goed! De lens is fijn in gebruik, voelt goed en de beelden ogen mooi. Hij is 50 euro per dag wat gelijk staat aan de huurprijs van de vergelijkbare Canon CN prime serie maar net iets duurder is dan de Zeiss CP.2 serie. Ondanks deze prijs zouden wij zeker weer kiezen voor deze MAVO LF lenzen!

Bekijk de video en ander werk  van Aron op www.eyepictures.nl.


Verhalen zoals deze:

Reviews
Klant review | Sony FE 16-35mm f/2.8 GM
Lees meer
Reviews
AUTHENTIEK MADEIRA GEVANGEN MET DEZE TWEE LENZENDe aankoop van lenzen en ander fotomateriaal kan al snel hoog oplopen. Met een deftige setup zit je al snel boven de 5.000 EUR. Huren van materiaal kan dus een oplossing bieden. Zeker als...
18-03-2024
Door Stefan Desaeyere
Content creators en vloggers opgelet! | Sony ZV-E1 Review
Lees meer
Reviews
(Ga voor de actievoorwaarden van de Sony ZV-E1 naar de onderkant van dit artikel)De ultieme (vlog)camera voor content creators is hier! De Sony ZV-E1 Mirrorless Camera (E-mount) in een stijlvolle zwarte uitvoering is ontworpen als een...
28-06-2023
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!