75% korting op de Sigma FP en 25% korting op de Atomos Ninja V! Lees er meer over op deze link.

Hybrid is the future

05 oktober 2020 Door Budgetcam Tips & Tricks
4559f20f 50b8 45c1 ae90 08af1cc8f4c5
Facebook 7631d0cc Twitter faffdc5a Linkedin da57960e

Budgetcam gelooft dat hybride shooters de toekomst hebben. Deze shooters weten fotografie en video te combineren op set. Steeds meer fotografen krijgen de vraag vanuit klanten of zij ook een video kunnen opleveren. Om dit te ondersteunen heeft Budgetcam een selectie gemaakt van de beste camera’s en accessoires voor de hybride shooter. Het doel hierbij is om snel te kunnen schakelen van video naar fotografie!

Top 3 Hybride camera’s

De Sony A7III is op dit moment de beste hybride camera, omdat deze zeer goed is op beide vlakken. Qua fotografie zijn er genoeg megapixels en dynamisch bereik met 10fps in continu schieten. Voor video is deze camera zeer geschikt in low light situaties, met hoge frame rates in 1080p. 

De Panasonic S1 heeft een accuraat focus systeem. Ook heeft deze camera geen optische low pass filter (zoals de S1H), wat specifiek goed is voor video tegen moiré. Het voordeel voor foto is dat je hiermee weer scherpere beelden kunt maken.

Leuk is dat de dual native ISO misschien niet wordt geadverteerd, maar de S1 heeft dit wel en bij Budgetcam komt deze camera ook met V-log voor maximaal dynamisch bereik. Al met al een beest voor video! 

Fuji is de enige APS-C camera in dit rijtje. Toch kiezen wij deze camera als een van de beste hybride camera’s. Voor fotografie zijn de kleuren van Fuji ongeëvenaard. Zelfs de creatieve kleurprofielen in deze camera zijn professioneel te gebruiken. 

De sensor stabilisatie en 4K 60p 10 bit maakt deze camera tot een perfecte tool voor videografie. 

Budgetam adviseert om hierbij te nemen:

Vocas shoulder rig dslr

Deze mooie shoulder rig van Nederlandse bodem kan je volledig balanceren met de counterweights aan de achterkant. Vraag er een quick release plate bij, voor snelle transitie van schouder naar uit de hand werken. 

Videomic pro

De videomic pro is de meest populaire richtmicrofoon, die je makkelijk kan combineren met mirrorless camera’s, vanwege de eigen voeding en mini jack aansluiting. 

Ninja V

De Ninja V van Atomos is een felle afkijk monitor (1000 nits) met de optie om extern te recorden. Dit biedt weer nieuwe opties in codec voor nog meer flexibiliteit in post productie, zoals prores raw. 

Verhalen zoals deze:

Switch & Stream

Switch & Stream

Survival Guide

Survival Guide