Budgetcam biedt nu ook huurtegoed met korting aan! Klik hier voor alle pakketten.

De 'intelligente' interview set-up!

20 april 2020 Door Baltasar Thomas Tutorials
8a2e6ee4 17fc 439d b360 3a6f908da925
Facebook 7631d0cc Twitter faffdc5a Linkedin da57960e

Ga je een interview draaien en ben je op zoek naar een snelle, compacte, betaalbare en gebruiksvriendelijke set-up? Look no further! Loes en Nienke, leden van onze eigen #budgetgang in Rotterdam, hebben 2 mooie oplossingen voor je bedacht: pro & quick & compact.

De pro interview set-up

Loes en Nienke kozen voor de NX100 omdat de full auto knop deze camcorder super gebruiksvriendelijk maakt. Hetzelfde geldt voor de Raylight set. De lampen zijn klein, licht, bi-color (geschikt in daglicht en kunstlicht) en verbruiken weinig energie. De audio opstelling met de Sanken CS-1e kozen ze omdat het makkelijk op te zetten is en bovendien corona-proof: waar je in normaliter een zendermicrofoon zou gebruiken, is dat in deze tijd helaas niet zo eenvoudig. De Rode NTG1 is gemonteerd op de NX100 en dient als back-up. We kunnen misschien wel spreken van een intelligente interview set-up ;).

De quick & compact interview set-up

Voor de quick & compact set-up kozen ze voor een Canon 90D inclusief 18-135 lens omdat een DSLR relatief klein is en de bijgeleverde lens je een groot zoombereik geeft. De tafelstatieven stellen je in staat snel een stabiele plek voor je camera en licht op te zetten, zonder veel ruimte in te nemen. De Rode VideoMic PRO kan direct op de Canon 90D worden geplaatst omdat hij gebruik kan maken van de mini-jack input van de camera en geen (grote) XLR-inputs nodig heeft. De Luxli Viola is ideaal omdat hij geschikt is voor zowel een tafelstatief als bovenop een camera. Daarnaast is het een RGB-ledlamp. Het is een RGB lamp. Dat maakt hem super veelzijdig.

Wil je je interview nou ook nog eens geschikt maken voor een live stream? Het artikel 'Switch & Stream' helpt je de beste keuze te maken voor streaming apparatuur waarmee je je interview set-up combineert!

Verhalen zoals deze: