Budgetcam heeft een Bezorgservice! Klik hier voor alle informatie.

Survival Guide

26 maart 2020 Door Baltasar Thomas Tips & Tricks
Ef21a907 0c45 465f 9c65 af7bbe442a68
Facebook 7631d0cc Twitter faffdc5a Linkedin da57960e

Lieve, trouwe #budgetgang,

Net als vele andere branches, heeft de mediaproductie een flinke klap gekregen als gevolg van het coronavirus. Om jullie te helpen en te motiveren hebben we een aantal tips onder elkaar gezet waar je in tijden van recessie op kan terugvallen om productief te blijven als creative. Door makers, voor makers!

Tip #1: Werk aan je portfolio

Je hebt nu tijd om je voor te bereiden op de tijden wanneer de klussen weer binnenstromen. Maak een mooie fotoreeks, edit een showreel, of vernieuw je website. Budgetcam helpt je een handje. Ga je vrij werk (niet commercieel portfolio werk) maken? Dan kan je gebruik maken van de volgende actie om 30% korting te ontvangen:

Vermeld shinyportfolio30% als notitie bij je order met een beschrijving van je project en we nemen contact met je op! Producten die momenteel veel in vraag zijn, zoals onze live streaming apparatuur, vallen buiten deze actie.

Je kan eenmalig gebruik maken van de actie en hij is geldig tot 1 juni 2020.

Zoek je inspiratie voor het maken van een goede showreel? Bekijk de suggesties van The Wandering DP.

Tip #2: De Z CAM E2 Challenge!

Camera fabrikant Z CAM heeft een contest uitgeroepen met als hoofdprijs een van hun flagship cinema camera's zoals de micro-four-thirds Z CAM E2 en de full-frame Z CAM E2 F6. De opdracht luidt: maak een korte documentaire gerelateerd aan de COVID-19 pandemie of een korte fictiefilm waarbij het onderwerp geheel vrij te kiezen is. De films moeten geschoten zijn met een Z CAM camera.

Deze contest leent zich natuurlijk uitstekend om gebruik te maken van de kortingscode die we hierboven eerder hebben gedeeld, waarbij je 30% korting ontvangt op een reservering die ingezet wordt voor het maken van vrij werk. 

Huur nu een van onze Z CAM camera's met 30% korting en grijp je kans om mooi werk te maken. Wie weet ben jij straks de eigenaar van een van die mooie cinema camera's!

Meer informatie over de contest kan je vinden in de Facebook user group van Z CAM.

Tip #3: Webshops & Supermarkten

Webshops en supermarkten draaien op dit moment op volle toeren. Wie weet kunnen ze jouw vaardigheden als content creator op dit moment hard gebruiken om met hun klanten te communiceren. Formuleer een onweerstaanbaar zakelijk voorstel en ga erop af!

Tip #4: Live Streaming

Zet live streaming in als business model. We kunnen op dit moment niet samenkomen in grote groepen. Daarom hebben bedrijven meer behoefte dan ooit aan makers die live streaming kunnen verzorgen.

Budgetcam kan hier op maat oplossingen voor aanreiken. Een aantal opties voor verschillende soorten shoots hebben we voor je onder elkaar gezet in de blogpost Switch & Stream. 

Tip #5: Educate yourself!

Bijspijkeren! Zorg dat je kennis up-to-date is wanneer de klussen weer binnenstromen. Verdiep je pre- en post-productie skills! Ga eindelijk eens aan de slag met die photoshop, lightroom of davinci resolve cursus.

Meesterlijke tips:

Avid biedt tijdelijk hun wereldwijd bekende, professionele post-productie Suite gratis aan

Shane Hurlbut (ASC) biedt zijn befaamde 8 uur lange ‘Illumination’ cursus gratis aan.

Reviews & Tutorials

Cinema5D

Newsshooter

YouTube Channels

Peter McKinnon

Potato Jet

Philip Bloom

The ASC

CookOptics TV

Gerald Undone

DSLR Video Shooter

YCImaging

Filmmaker IQ

Cinematography Database

TheCameraStoreTV

Parker Walbeck

Matti Haapoja

Kai W

Arber Baqaj

Forums

EosHD

REDUser

ProAV TV

Cinematography.com

Podcasts

The Wandering DP

Go Creative Show

Tip #6: Passief Inkomen

Don't stock up on groceries (#hamsteren, nee toch? 😓), stock up on footage!

Schiet mooie beelden en genereer passief inkomen voor jezelf. De #budgetgang helpt je een handje op weg met een mooie kortingsactie:

20% korting op een Canon 5D mark IV in combinatie met de Canon EF 24-70mm 2.8L II USM lens. Om gebruik te maken van deze kortingsactie, vermeld als notitie bij je reservering beeldhamsteren en wij doen de rest!

Verhalen zoals deze:

Switch & Stream

Switch & Stream