Uitgelicht: Christiaan Kanis

22-02-2016 Von Christiaan Kanis Andere

Christiaan Kanis is naast zijn part time werkzaamheden voor Budgetcam ook keihard aan het werk met zijn eigen videoproducties:

Sinds mijn afstuderen aan de kunstacademie in Rotterdam heb ik mijn focus gelegd op het maken van videos. Vooral het ontdekken van nieuwe technieken, vertelvormen en werelden buiten mijn eigen comfort zone vind ik interessant. Daarnaast ondersteun ik veel producties, bijvoorbeeld met de casting van acteurs voor tv commercials. Vooralsnog is het een ontdekkingstocht naar hetgeen waar ik mij in de toekomst in wil verdiepen.

Het laatste jaar heb ik veel samengewerkt met cameraman Roeland Bentvelzen (www.roelandbentvelzen.com) aan music videos en korte ficties. Music videos zijn kort, veelal vrij in interpretatie en geven de mogelijkheid om de muziek aan te vullen. Een goed voorbeeld is de music video voor Duitse DJ Sunny Marleen. We hebben de clip in 1 enkele dag geschoten in een leeg pakhuis op Kop van Zuid in Rotterdam. Mijn rol als producent, regisseur en editor bevielen goed, met nu bijna 60k views op YouTube.

Naast music videos en vooral veel corporate videos vind ik het leuk om soms hobbymatig een video te schieten van een fascinatie. Bijvoorbeeld een video van een traditie uit mijn geboorteplaats: Melkbusschieten. Juist het autonome aspect van de video vond ik interessant: de brute handelingen combineren met klassieke muziek.

Het belangrijkste is dat ik plezier ervaar in de dingen die ik doe. Of ik nu regisseer, camerawerk verricht of in de edit zit: bij elke productie ontdek ik weer iets nieuws. Budgetcam geeft mij continu de mogelijkheid om op technisch gebied kwaliteit neer te zetten met de nieuwste apparatuur. Budgetcam is daarnaast een fantastisch bedrijf om parttime voor te werken! Onthoudt: blijf de dingen doen waar je plezier in ervaart, en neem eens een andere afslag om te kijken waartoe het leidt.

• www.christiaankanis.nl      • www.frame-works.nl

Ook een keer filmen met de favoriete apparatuur van Christiaan? Bekijk hier zijn favoriete set!


Geschichten wie diese:

Andere
Wie man sich auf ein Shooting bei einem Indoor-Festival vorbereitet
Mehr lesen
Andere
Ein erfolgreicher Produktionstag beginnt mit einer guten Vorbereitung einen Monat im Voraus. Diese Vorbereitung umfasste umfangreiche Planungssitzungen, Ausrüstungskontrollen und die Koordination mit dem Team , um sicherzustellen, dass...
05-09-2024
Von Budgetcam
Sony FX3 en FX30: Try before you buy
Mehr lesen
Andere
Ben je klaar om de wereld van Sony in te duiken? In samenwerking met Kamera Express bieden wij een te gekke ‘try before you buy’-actie aan voor de Sony FX3 en FX30. Met de try before you buy actie heb jij de mogelijkheid om een...
08-07-2024
Von Budgetcam

Unser Newsletter

Bleib auf dem Laufenden über die neuesten Nachrichten