Uitgelicht: Christiaan Kanis

22-02-2016 By Christiaan Kanis Other

Christiaan Kanis is naast zijn part time werkzaamheden voor Budgetcam ook keihard aan het werk met zijn eigen videoproducties:

Sinds mijn afstuderen aan de kunstacademie in Rotterdam heb ik mijn focus gelegd op het maken van videos. Vooral het ontdekken van nieuwe technieken, vertelvormen en werelden buiten mijn eigen comfort zone vind ik interessant. Daarnaast ondersteun ik veel producties, bijvoorbeeld met de casting van acteurs voor tv commercials. Vooralsnog is het een ontdekkingstocht naar hetgeen waar ik mij in de toekomst in wil verdiepen.

Het laatste jaar heb ik veel samengewerkt met cameraman Roeland Bentvelzen (www.roelandbentvelzen.com) aan music videos en korte ficties. Music videos zijn kort, veelal vrij in interpretatie en geven de mogelijkheid om de muziek aan te vullen. Een goed voorbeeld is de music video voor Duitse DJ Sunny Marleen. We hebben de clip in 1 enkele dag geschoten in een leeg pakhuis op Kop van Zuid in Rotterdam. Mijn rol als producent, regisseur en editor bevielen goed, met nu bijna 60k views op YouTube.

Naast music videos en vooral veel corporate videos vind ik het leuk om soms hobbymatig een video te schieten van een fascinatie. Bijvoorbeeld een video van een traditie uit mijn geboorteplaats: Melkbusschieten. Juist het autonome aspect van de video vond ik interessant: de brute handelingen combineren met klassieke muziek.

Het belangrijkste is dat ik plezier ervaar in de dingen die ik doe. Of ik nu regisseer, camerawerk verricht of in de edit zit: bij elke productie ontdek ik weer iets nieuws. Budgetcam geeft mij continu de mogelijkheid om op technisch gebied kwaliteit neer te zetten met de nieuwste apparatuur. Budgetcam is daarnaast een fantastisch bedrijf om parttime voor te werken! Onthoudt: blijf de dingen doen waar je plezier in ervaart, en neem eens een andere afslag om te kijken waartoe het leidt.

• www.christiaankanis.nl      • www.frame-works.nl

Ook een keer filmen met de favoriete apparatuur van Christiaan? Bekijk hier zijn favoriete set!


Stories like this one:

Other
Mirrorless vs DSLR
Read more
Other
Mirrorless cameras: the future of photography and video?Mirrorless cameras (also called system cameras) and SLRs (also called DSLRs) are two popular types of cameras for photography and video. But what are the main differences and...
07-03-2024
By Budgetcam
Recap | MPN Fotovakbeurs
Read more
Other
Afgelopen week waren wij, voor de eerste keer, te vinden op de MPN Fotovakbeurs in de Brabanthallen. Dé vakbeurs voor professionele fotografen. Een plek waar Budgetcam natuurlijk niet mag ontbreken. Hier stonden wij samen met Kamera...
05-04-2023
By Budgetcam

Stay informed of all discount promotions

Sign up for our newsletter and stay informed