Een Indoor Festival Shooten: Zo Bereid Je Je voor

14-08-2024 Door Budgetcam Tips & Tricks

Een succesvolle productiedag begint met een goede voorbereiding, die al een maand van tevoren start. Deze voorbereiding omvat uitgebreide planningssessies, het controleren van de apparatuur en de coördinatie met het team om ervoor te zorgen dat elk aspect van de opname wordt gedekt. Hieronder vind je een gedetailleerd verslag van hoe we ons hebben voorbereid op het Summer Sickness festival, een hiphop-evenement in Hilversum georganiseerd door Stichting Dynamic Arts.

Het begrijpen van het doel van het festival

De hoofdvraag was: Wat wilt het Summer Sickness festival bereiken en hoe kon de apparatuur die we meenamen ons helpen dat doel te bereiken? Door de doelstellingen van het festival te begrijpen, konden we ons beter voorbereiden en de juiste productieapparatuur huren.

Aangezien dit festival terugkeerde naar Hilversum, wilde Stichting Dynamic Arts een toon zetten voor toekomstige edities. Ze streefden ernaar om een onvergetelijke en hoogwaardige ervaring te creëren voor de festivalgangers en tegelijk de standaard te zetten voor wat een hiphopfestival in 't Gooi zou kunnen zijn.

Om deze visie vast te leggen, hadden we diverse gespecialiseerde apparatuur nodig: een dronekit voor binnenopnamen, een camera voor de kraan om weidse beelden te maken, een podcastkit voor het opnemen van interviews en gesprekken, een aftermovie interviewkit om verschillende ervaringen te documenteren, en een veelzijdige videoproductiekit die goed werkt bij weinig licht voor een team van cameramannen. Deze uitgebreide setup zou ons helpen om de diverse opnameomstandigheden aan te kunnen en ervoor zorgen dat we geen enkel belangrijk moment zouden missen.

De uitgebreide apparatuurselectie

Het festival bevat een vol programma met breakdance battles, podcasts, live optredens, een beat battle, een poetry slam en een afterparty. Elk evenement binnen het festival vereiste andere camera-apparatuur en ondersteuning, wat de productie extra complex maakte.

We kozen voor een volledige Sony productiekit met één uitzondering: de podcastkit was een Blackmagic Pocket 4K. Onze Sony videoproductiekit bestond uit 4x FX3's, 2x FX30's, 1x FX6 en 1x A7IV. De keuze voor deze camera's was gebaseerd op hun betrouwbaarheid, prestaties bij weinig licht en compatibiliteit met onze dynamische opnamestijl.

De Sony FX3's en FX30's waren perfect voor handheld werk vanwege hun compacte formaat, uitzonderlijke prestaties bij weinig licht en uitstekende beeldkwaliteit. Deze eigenschappen maakten ze ongelooflijk veelzijdig en betrouwbaar voor verschillende opnameomstandigheden. We rustten deze camera's uit met extra accessoires en apparatuur om ons de hele avond te ondersteunen, zodat we elk moment nauwkeurig konden vastleggen. De Sony FX6 daarentegen bood superieure prestaties, vooral wanneer hij op de grote kraan werd gemonteerd, wat ons in staat stelde om prachtige, hoogwaardige beelden vanuit verhoogde perspectieven te maken.

De ondersteuning van Budgetcam

Voor deze productie hebben we contact opgenomen met Budgetcam om de apparatuur te leveren. We huurden de Sony- en BMPC-camera's, Tamron-lenzen, Sachtler-statieven en de 4 meter lange slider. Ik reserveerde deze bestelling een maand van tevoren om er zeker van te zijn dat de apparatuur beschikbaar zou zijn. Zo niet, dan hadden we genoeg tijd om alternatieven te vinden, wat uiteindelijk ook gebeurde en soepel werd opgelost door de klantenservice van Budgetcam.

Aangezien ik een 4-meter slider nodig had, besloot ik hun winkel in Amsterdam Noord te bezoeken. Het belangrijkste doel van mijn bezoek was om te testen of het mogelijk was om twee van hun Prosup sliders aan elkaar te koppelen om de gewenste lengte te bereiken. De ruimte hebben om apparatuur te testen voordat je het huurt is zo cruciaal.

Het ging gewoon top

We waren met een team van zeven cameramannen, elk toegewezen aan specifieke taken om het festival volledig te dekken. Regelmatige briefings werden gehouden om ervoor te zorgen dat iedereen op één lijn zat. We bespraken het festivalschema, identificeerden belangrijke momenten die vastgelegd moesten worden en verdeelden de rollen. Deze manier van organiseren zorgde ervoor dat geen enkel belangrijk evenement werd overgeslagen en dat het team efficiënt kon werken. Het belangrijkste was dat de Sony-apparatuur gewoon goed werkte en geen problemen veroorzaakte voor ons cameraploeg.

In beeld brengen van het Summer Sickness Festival

Ons doel was om het levendige en dynamische gevoel van het Summer Sickness festival vast te leggen. Het programma van het festival zat vol met breakdance battles, podcastsessies, live optredens, de beat battles, poetry slam en een afterparty. We wilden de energie, het talent en de gemeenschapsgeest die het festival definieert, benadrukken. Dat is ons gelukt. Nu gaan we de postproductiefase in.

Conclusie

Het voorbereiden van het Summer Sickness festival vereiste goede planning, de juiste apparatuur en naadloze communicatie binnen ons team. Door de doelen van het festival te begrijpen en eersteklas apparatuur te huren bij Budgetcam, konden we de dynamische sfeer en energieke optredens van het evenement vastleggen.


Verhalen zoals deze:

Tips & Tricks
Waarom je deze camera accessoires niet mag missen!
Lees meer
Tips & Tricks
Als je een camera bij ons huurt, wil je natuurlijk de beste foto's en video's maken. Daarom bieden we je niet alleen de nieuwste en beste camera's te huur aan, maar ook een ruime keuze aan accessoires die je huurervaring nog beter maken....
02-04-2024
Door Budgetcam
Lenskeuze: Ontdek hoe je de juiste kiest!
Lees meer
Tips & Tricks
Het kiezen van de juiste lens is essentieel voor het succes van je project. Of je nu een filmmaker, fotograaf of een creatieve ziel bent, het kiezen van de juiste lens kan een wereld van verschil maken. In deze blog bespreken we de...
28-03-2024
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!