Klantreview: Canon EOS 1DX Mark II

06-10-2016 Von Chung Dha en David Anthony Reviews

De Canon 1DX Mark II hebben we al een tijdje in de verhuur, maar hoe bevalt deze camera in de praktijk? En hoe is deze camera voor videomakers? Chung Dha en David Anthony hebben de camera tijdens een drukke draaidag uitvoerig getest en maakten er onderstaande videoreview van:

De heren testten zowel de video als fotografie mogelijkheden van de body, voor fotografie keken ze voornamelijk naar de toegevoegde waarde van  de body ten opzichte van de kwaliteit van de lenzen. Haal je met “goedkopere” lenzen betere resultaten met de Canon 1DX Mark II? De volledige review zie je hier:

Maar hoe bevalt deze camera voor het maken van video’s? Chung Dha en David schoten hiervoor een korte martial arts video.

De uiteindelijke video kan je hier bekijken.

Conclusie

De Canon 1DX Mark II is een zware camera die voornamelijk voor sportfotografen een topcamera is. Als snelheid van belang is staat deze body zeker zijn mannetje. Voor videomakers is de camera in veel gevallen minder geschikt, vooral de ruis op hoge ISO waardes valt een beetje tegen. Een heel groot voordeel van de 1DXII is de mogelijkheid om in 4K tot 60fps te schieten, wat in specifieke situaties en bij lagere budgetten een uitkomst is voor filmmakers.

Ben je zelf benieuwd geworden naar het gebruik van de Canon 1DX Mark IIReserveer hem direct en ervaar zelf hoe hij bevalt.

Lijkt het je tof om zelf een andere camera te reviewen? Geef je dan op voor de Budgetcam reviewpoule!


Geschichten wie diese:

Reviews
Klant review | Sony FE 16-35mm f/2.8 GM
Mehr lesen
Reviews
AUTHENTIEK MADEIRA GEVANGEN MET DEZE TWEE LENZENDe aankoop van lenzen en ander fotomateriaal kan al snel hoog oplopen. Met een deftige setup zit je al snel boven de 5.000 EUR. Huren van materiaal kan dus een oplossing...
18-03-2024
Von Stefan Desaeyere
Content creators en vloggers opgelet! | Sony ZV-E1 Review
Mehr lesen
Reviews
(Ga voor de actievoorwaarden van de Sony ZV-E1 naar de onderkant van dit artikel)De ultieme (vlog)camera voor content creators is hier! De Sony ZV-E1 Mirrorless Camera (E-mount) in een stijlvolle zwarte uitvoering is ontworpen als een...
28-06-2023
Von Budgetcam

Unser Newsletter

Bleib auf dem Laufenden über die neuesten Nachrichten