Klantreview: Canon EOS 1DX Mark II

06-10-2016 By Chung Dha en David Anthony Reviews

De Canon 1DX Mark II hebben we al een tijdje in de verhuur, maar hoe bevalt deze camera in de praktijk? En hoe is deze camera voor videomakers? Chung Dha en David Anthony hebben de camera tijdens een drukke draaidag uitvoerig getest en maakten er onderstaande videoreview van:

De heren testten zowel de video als fotografie mogelijkheden van de body, voor fotografie keken ze voornamelijk naar de toegevoegde waarde van  de body ten opzichte van de kwaliteit van de lenzen. Haal je met “goedkopere” lenzen betere resultaten met de Canon 1DX Mark II? De volledige review zie je hier:

Maar hoe bevalt deze camera voor het maken van video’s? Chung Dha en David schoten hiervoor een korte martial arts video.

De uiteindelijke video kan je hier bekijken.

Conclusie

De Canon 1DX Mark II is een zware camera die voornamelijk voor sportfotografen een topcamera is. Als snelheid van belang is staat deze body zeker zijn mannetje. Voor videomakers is de camera in veel gevallen minder geschikt, vooral de ruis op hoge ISO waardes valt een beetje tegen. Een heel groot voordeel van de 1DXII is de mogelijkheid om in 4K tot 60fps te schieten, wat in specifieke situaties en bij lagere budgetten een uitkomst is voor filmmakers.

Ben je zelf benieuwd geworden naar het gebruik van de Canon 1DX Mark IIReserveer hem direct en ervaar zelf hoe hij bevalt.

Lijkt het je tof om zelf een andere camera te reviewen? Geef je dan op voor de Budgetcam reviewpoule!


Stories like this one:

Reviews
Customer review | Sony FE 16-35mm f/2.8 GM
Read more
Reviews
AUTHENTIC MADEIRA CAPTURED WITH THESE TWO LENSESThe purchase of lenses and other photographic equipment can quickly become expensive. With a decent setup, you are easily over 5,000 EUR. So renting equipment can be a solution. Especially...
18-03-2024
By Stefan Desaeyere
Attention content creators and vloggers! - Sony ZV-E1 Review
Read more
Reviews
(For the terms and conditions of the Sony ZV-E1 promotion, please refer to the bottom of this article.)The ultimate (vlog) camera for content creators is here! The Sony ZV-E1 Mirrorless Camera (E-mount) in a stylish black design is...
28-06-2023
By Budgetcam

Stay informed of all discount promotions

Sign up for our newsletter and stay informed