Atomos Shogun 7

04-11-2020 Door Budgetcam Reviews

Nieuwe line-up Shogun's

Wij zijn bezig om onze line-up van Atomos Shogun's te vervangen met de Shogun 7.

De Shogun 7 lijkt qua uiterlijk identiek aan zijn voorganger de Shogun Inferno, maar niets is minder waar!

Wat is hetzelfde?

Beiden recorders hebben een 7'' inch scherm en bieden dezelfde frame rates/recording formats. Ook gebruiken beiden recorders NP-F batterijen, SSD caddies en hebben de recorders dezelfde input mogelijkheden zoals SDI/HDMI en resolutie van 1920x1200.

Wat is er dan anders?

Het paneel

Een van de belangrijkste verschillen tussen de Shogun 7 en de Inferno is het paneel. Qua resolutie is het paneel niet veranderd, wel biedt de Shogun 7 een 1,000,000 : 1 contrast ratio, hierdoor behoudt de Shogun 7 diepe zwartpunten ondanks de hoge helderheid van 3,000 nits. Dit is mogelijk door het 360-zone backlight, wat vergelijkbaar is met de local-zone-dimming technologie dat al langer in tevisies gebruikt wordt. Dit zorgt ervoor dat de Shogun 7 paneel een geadverteerd dynamisch bereik van 15+ stops kan tonen. Verder beschikt het nieuwe paneel over 105% van het DCI-P3 color gammut.

Multi-cam opname

De Shogun 7 biedt de mogelijkheid om multi-cam opnames te maken van wel 4 x 1080P tot 60fps feeds. Switchen tussen de feeds doe je gemakkelijk via het touschscreen en de switches worden als metadata (xml file) toegevoegd, dit maakt het editen van multi-cam projecten sneller.

Dolby Vision HDR

Last but not least, kun je met de Shogun 7 Dolby Vision HDR signaal naar een externe monitor sturen. Dit geeft meer controle op set qua belichting doordat er gemonitord kan worden met hetzelfde HDR signaal die door moderne televisies gebruikt wordt.


Verhalen zoals deze:

Reviews
Content creators en vloggers opgelet! | Sony ZV-E1 Review
Lees meer
Reviews
(Ga voor de actievoorwaarden van de Sony ZV-E1 naar de onderkant van dit artikel)De ultieme (vlog)camera voor content creators is hier! De Sony ZV-E1 Mirrorless Camera (E-mount) in een stijlvolle zwarte uitvoering is ontworpen als een...
28-06-2023
Door Budgetcam
Klantreview | Rotolight Titan X1
Lees meer
Reviews
Sinds kort hebben wij de Rotolight Titan X1 aan ons assortiment toegevoged. De Titan X1 en vooral de Titan X2 zijn wel bekend in de high-end filmwereld. Daarom hebben wij Tomas Overtoom (DoP) gevraagd of hij de Titan X1 wilde gebruiken...

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!