Content creators en vloggers opgelet! | Sony ZV-E1 Review

28-06-2023 Door Budgetcam Reviews

(Ga voor de actievoorwaarden van de Sony ZV-E1 naar de onderkant van dit artikel)

De ultieme (vlog)camera voor content creators is hier! De Sony ZV-E1 Mirrorless Camera (E-mount) in een stijlvolle zwarte uitvoering is ontworpen als een professionele foto & cinema-camera om jouw content naar een hoger niveau te tillen. Met een compact en draagbaar ontwerp biedt deze camera een cinematografische uitstraling aan jouw vlogs, interviews en productdemonstraties.

De body met daarop de deadcat.
De body met daarop de deadcat.

Beeldkwaliteit

Dankzij de combinatie van een full-frame 12MP Exmor R CMOS-sensor en een krachtige BIONZ XR beeldprocessor levert de ZV-E1 verbluffende cinematische beelden met een adembenemende bokeh. Met meer dan 15 stops dynamisch bereik en 5-assige stabilisatie ben je verzekerd van prachtige opnames, zelfs onder uitdagende omstandigheden.

Deze camera heeft ook een full-frame E-mount, waardoor je kunt profiteren van een breed scala aan verwisselbare lenzen. Ondanks zijn compacte formaat is de ZV-E1 uitgerust met geavanceerde functies zoals AI-gebaseerde auto-framing, AF assist, Dynamic active-mode en 4K 100fps.

Het draaibare display.
Het draaibare display.

AI Autofocus

De ZV-E1, net als de Sony A7R5, is uitgerust met AI Autofocus. Deze geavanceerde autofocus kan niet alleen mensen detecteren, maar ook dieren, auto’s en vliegtuigen. De autofocus van deze camera werkt uitzonderlijk goed en kan zelfs mensen herkennen wanneer ze vanaf de achterkant gefilmd worden.

Dynamic Active-Mode

Met de ZV-E1 heb je toegang tot de nieuwe 'Dynamic Active Mode'-beeldstabilisatie, die maar liefst 30% effectiever is dan de vroegere SteadyShot Active Mode. Als je rustig loopt, kun je zelfs de indruk wekken dat je een gimbal hebt gebruikt. Hierdoor wordt het door sommige gebruikers zelfs "de gimbal modus" genoemd.

Framing Stabilizer

De Framing Stabilizer-functie van de ZV-E1 camera houdt automatisch de positie van het onderwerp constant in het frame, wat bijzonder nuttig kan zijn wanneer je naast het onderwerp loopt. Geavanceerde op AI gebaseerde technologie voor onderwerpherkenning werkt samen met de Dynamic Active Mode-beeldstabilisatie van de camera om het onderwerp betrouwbaar in het frame te houden, zelfs tijdens beweging bij het fotograferen uit de hand.

Multiple Face Recognition

Bovendien beschikt de camera over Multiple Face Recognition. Hierdoor kan de camera bijvoorbeeld automatisch de focus en scherptediepte aanpassen zodra een tweede persoon het kader betreedt. 

Hierdoor voorkomt de camera problemen waarbij alleen de gezichten vooraan scherp zijn, terwijl anderen verder naar achteren onscherp blijven.

Cinematic Vlog 

Met de Cinematic Vlog-instellingen van de ZV-E1 kun je hoogwaardige content maken met een filmische uitstraling. Je krijgt natuurlijke middentonen, zachte kleuren en vloeiende highlights, evenals verbeterde huidtinten. De camera biedt ook specifieke kleuraccenten met de 'Moods'-functie. 

Bovendien krijg je een echt bioscoopgevoel met een framesnelheid van 24 fps en de breedbeeld Cinemascope-beeldverhouding (2,35:1) met zwarte balken boven en onderaan het beeld. Voor een professionele cinematische look is er S-Cinetone, gebaseerd op Sony's Cinema Line-technologie, waardoor je video's er natuurlijk en filmisch uitzien.

4K 100p-functie

Nadat de speciale licentie is geactiveerd, is het mogelijk om opnames te maken in 4K met 100fps. Er is echter wel een klein aandachtspunt, aangezien de camera minder geschikt is voor langere 4K-opnames: Er bestaat een risico op oververhitting van de camera.

Niet alleen biedt de ZV-E1 geweldige prestaties, maar hij is ook nog eens bestand tegen stof en vocht, waardoor je hem zonder zorgen kunt gebruiken, waar je avonturen je ook brengen.

Kortom, met de Sony ZV-E1 Mirrorless Camera in je uitrusting ben je klaar om jouw creativiteit te laten schitteren en je content naar een professioneel niveau te tillen.

Kortom

De Sony ZV-E1 is een indrukwekkende camera die de behoeften van vloggers en contentmakers goed aanvult. Met zijn uitstekende beeldkwaliteit, geavanceerde videofuncties en gebruiksvriendelijkheid is de ZV-E1 een betrouwbare camera voor het maken van professionele videocontent. 

ACTIE

Maak nu gebruik van 1 dag gratis huren! Test de nieuwe Sony ZV-E1 body laagdrempelig uit en maakt tijdens het plaatsen van de reservering gebruik van couponcode VLOGGINGWITHSONY om de gratis huurdag toe te passen:

Voorwaarden:

  • OP=OP, beschikbaar voor de eerste 40 reserveringen (1 per klant).
  • Actie is geldig t/m 31 december 2023.
  • De gratis huurdag is alleen geldig op de Sony ZV-E1 body, lenzen zijn tegen betaling bij te huren.
  • Niet in combinatie met andere acties.

Verhalen zoals deze:

Reviews
Klant review | Sony FE 16-35mm f/2.8 GM
Lees meer
Reviews
AUTHENTIEK MADEIRA GEVANGEN MET DEZE TWEE LENZENDe aankoop van lenzen en ander fotomateriaal kan al snel hoog oplopen. Met een deftige setup zit je al snel boven de 5.000 EUR. Huren van materiaal kan dus een oplossing...
18-03-2024
Door Stefan Desaeyere
Klantreview | Rotolight Titan X1
Lees meer
Reviews
Sinds kort hebben wij de Rotolight Titan X1 aan ons assortiment toegevoged. De Titan X1 en vooral de Titan X2 zijn wel bekend in de high-end filmwereld. Daarom hebben wij Tomas Overtoom (DoP) gevraagd of hij de Titan X1 wilde gebruiken...

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!