Fujifilm X-T3 Firmware 4.0

11-11-2020 Door Budgetcam Reviews

Firmware update 4.0

Recent heeft Fujifilm Firmware update 4.0 uitgebracht voor de Fujifilm X-T3. Hierdoor zijn de verschillen tussen de X-T3 en X-T4 nog kleiner geworden.

Wat is er nieuw?

Autofocus
De grootste update van Firmware 4.0 is de verbeterde autofocus. De autofocus snelheid van de X-T3 is verbeterd van 0.06 seconden naar 0.02 seconden, dit is vergelijkbaar met de X-T4. Ook is het algorithme voor moving subjects verbeterd, zo is de AF-Tracking en Face/Eye tracking performance verdubbeld.

Focus limiter 
Door de nieuwe focus limiter functie kun je zelf instellen binnen welke afstand je autofocus werkt. Dit is te gek voor o.a. straatfotografen die vaak een drukke frame hebben waar de autofocus niet altijd goed weet waar de focus moet liggen, in zo een situatie hoef je dus niet je focus punt te selecteren zolang je op de juiste afstand staat van je onderwerp.

Single-point-AF
De laatste feature die wij belangrijk vinden is voor videoshooters, je kunt nu tijdens het filmen, de grootte van je single-point-AF veranderen, dit kan handig zijn als je de X-T3 vaak op een gimbal gebruikt.

X-T3 of X-T4?

Fotografen
Voor fotografen is het verschil tussen de X-T3 en X-T4 verwaarloosbaar, op vier extra frames per seconden en de film simulation 'Eterna Bleach Bypass' na, zijn de twee identiek. Beiden Fuji's hebben dezelfde autofocus speed en foto features.

Hybrid Shooters/Video Shooters
Het tegenovergestelde geldt voor hybrid en video shooters, voor video is de X-T4 een betere keuze dan de X-T3. De X-T4 heeft IBIS waardoor handheld filmen er niet zo shaky uitziet. Verder is er een dedicated stills/video switch waardoor je makkelijk kunt switchen als hybrid shooter. Ook heeft de X-T4 een multi-vari-angle scherm en als je slowmotion belangrijk vindt, biedt de X-T4 240 frames per seconden.

Al met al is het fijn dat Fujifilm haar 'oudere' camera's blijft updaten met significante features en improvements.


Verhalen zoals deze:

Reviews
Content creators en vloggers opgelet! | Sony ZV-E1 Review
Lees meer
Reviews
(Ga voor de actievoorwaarden van de Sony ZV-E1 naar de onderkant van dit artikel)De ultieme (vlog)camera voor content creators is hier! De Sony ZV-E1 Mirrorless Camera (E-mount) in een stijlvolle zwarte uitvoering is ontworpen als een...
28-06-2023
Door Budgetcam
Klantreview | Rotolight Titan X1
Lees meer
Reviews
Sinds kort hebben wij de Rotolight Titan X1 aan ons assortiment toegevoged. De Titan X1 en vooral de Titan X2 zijn wel bekend in de high-end filmwereld. Daarom hebben wij Tomas Overtoom (DoP) gevraagd of hij de Titan X1 wilde gebruiken...

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!