Klantreview: Blackmagic URSA Mini PRO

04-07-2017 Door Robbert Alblas Reviews

Met de Blackmagic URSA Mini Pro 4.6K komt Blackmagic met de nieuwste generatie URSA cinema camera. Grootste pluspunt zijn de fysieke knoppen voor het aanpassen van de belangrijkste camera instellingen. Is de Mini Pro de upgrade waard? Robbert Alblas zocht het uit.

Het woordje ‘mini’ lijkt in eerste instantie een grap van Blackmagic te zijn. Het is echt een flinke en zeker met de v-mount accu ook een vrij zware camera. Maar als je ziet waar de camera mee is volgestopt dan is de naam zo gek nog niet.

Intern 4.6K raw opnemen, interne ND filters, een prima touch lcd en goede audio mogelijkheden zijn echt een feest. Wat ik verder super vond zijn de dedicated knoppen voor ISO, shutterspeed, iris etc. Dat werkt gewoon heerlijk snel. Naast de ND filters is dat ook gelijk het grote verschil met de gewone Ursa mini 4.6K. Daar ontbreken bijna al de knoppen die het werken op de Ursa mini Pro 4.6K zo snel maken. Ben je in een situatie waarin die eigenschappen weinig toevoegen dan is de gewone Ursa mini 4.6K dus net zo goed een overweging maar voor mij zijn het heel waardevolle functies.

Shoulder rigOm het geheel nog verder compleet te maken wordt de camera bij Budgetcam geleverd met de shoulder rig van Blackmagic, inclusief de erg fijn werkende viewfinder. Ook hierop zijn dedicated knoppen te vinden voor peaking, zebra en andere display opties. 

GimbalHoewel de Ursa mini flink is past hij met een wat kleinere lens nog net in een Ronin, zonder extended arms. Mocht je grotere lenzen willen gebruiken dan zijn de extended arms voor de Ronin nodig of je zou een MōVI kunnen overwegen.MinpuntenHet beeld dat de camera creëert vind ik geweldig maar het is niet een sensor die graag onderbelicht wordt. Met wat minder licht is ruis snel dominant aanwezig. Daarnaast is de maximale ISO waarde 1600. Kies voor je low-light werk dus een andere camera. Wanneer het lcd scherm uitgevouwen is en wat gedraaid zijn niet alle knoppen meer bereikbaar. Dat kan onhandig zijn omdat het knoppen zijn die je regelmatig nodig kunt hebbenDiegene die graag zijn hdmi-monitor op de Ursa wil aansluiten wordt teleurgesteld want de camera heeft alleen output via SDI.Geen competitieIn deze prijsklasse is er helemaal niks waarvoor je dezelfde specificaties koopt of huurt. Met name de (interne!) opnameformaten wordt door geen ander merk in deze prijsklasse aangeboden. 

Benieuwd hoe de Blackmagic URSA Mini Pro jou bevalt? Reserveer hem dan meteen via de website! Ook een keer op pad met de nieuwste apparatuur voor het schrijven van een review? Schrijf je dan in voor de Budgetcam reviewpoule.


Verhalen zoals deze:

Reviews
Klant review | Sony FE 16-35mm f/2.8 GM
Lees meer
Reviews
AUTHENTIEK MADEIRA GEVANGEN MET DEZE TWEE LENZENDe aankoop van lenzen en ander fotomateriaal kan al snel hoog oplopen. Met een deftige setup zit je al snel boven de 5.000 EUR. Huren van materiaal kan dus een oplossing...
18-03-2024
Door Stefan Desaeyere
Content creators en vloggers opgelet! | Sony ZV-E1 Review
Lees meer
Reviews
(Ga voor de actievoorwaarden van de Sony ZV-E1 naar de onderkant van dit artikel)De ultieme (vlog)camera voor content creators is hier! De Sony ZV-E1 Mirrorless Camera (E-mount) in een stijlvolle zwarte uitvoering is ontworpen als een...
28-06-2023
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!