Klantreview | Kinefinity Mavo LF Cine Primes (Canon EF)

09-12-2020 Door Ted Heil (Cuzzo Films) Reviews

Kinefinity Mavo LF Cine Primes
De Kinefinity Mavo LF Cine primes zijn al een tijdje bij ons in de verhuur en zijn een goedkopere alternatief voor de Canon CN-E primes en Zeiss CP.2's. Ted Heil van Cuzzo Films heeft recent gebruik gemaakt van de Mavo primes en deelt zijn bevindingen met ons.

Ted Heil (Cuzzo Films)
Als vaste klant van Budgetcam en inmiddels met zoveel verschillende lenzen gewerkt te hebben, kunnen wij toch wel stellen dat de Mavo LF Cine Primes toppers zijn!

Het allereerste wat ons opviel is dat de behuizing van de lenzen heel robuust aanvoelen, deze lenzen voelen aan als de real deal. Daarnaast zijn de lens caps ideaal omdat ze niet alleen robuust zijn maar ook magnetisch.

Kinefinity Mavo LF 25MM T2.1
Kinefinity Mavo LF 25MM T2.1

Het focussen met de lenzen gaat zo smooth als boter, als je dat niet gewend bent kan het voor de startende filmmaker te smooth zijn en dus even wennen.

Goed om te weten dat als je de diafragma volledig opendraait, hebben de lenzen een natuurlijke ronde bokeh zonder paarse en groene bijeffecten zelfs bij een volledige diafragma.

Kinefinity Mavo LF 35MM + 100MM
Kinefinity Mavo LF 35MM + 100MM

Bij elke cinema lens gaan wij de uitdaging aan om die te balanceren op een DJI Ronin S, helaas is deze lens te lang waardoor de set-up te front heavy is om te balanceren. Kortom, met een one handed gimbal kom je er niet. Verder is het lastig om de lenzen in het donker om te wisselen. Hier heb je licht bij nodig en dus heb je twee personen nodig om de lenzen te wisselen.

Conclusie
Het zijn top lenzen, zeker de moeite waard om vaker te huren. Voor de volgende keer een Movi Pro en zaklamp op zak!

Trouwens, wie het voor elkaar krijgt om een van de lenzen te balanceren op de Ronin S zijn wij CUZZO Films heel benieuwd naar hoe jullie dat doen!


Verhalen zoals deze:

Reviews
Content creators en vloggers opgelet! | Sony ZV-E1 Review
Lees meer
Reviews
(Ga voor de actievoorwaarden van de Sony ZV-E1 naar de onderkant van dit artikel)De ultieme (vlog)camera voor content creators is hier! De Sony ZV-E1 Mirrorless Camera (E-mount) in een stijlvolle zwarte uitvoering is ontworpen als een...
28-06-2023
Door Budgetcam
Klantreview | Rotolight Titan X1
Lees meer
Reviews
Sinds kort hebben wij de Rotolight Titan X1 aan ons assortiment toegevoged. De Titan X1 en vooral de Titan X2 zijn wel bekend in de high-end filmwereld. Daarom hebben wij Tomas Overtoom (DoP) gevraagd of hij de Titan X1 wilde gebruiken...

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!