Kies een land om de prijzen en vestigingen voor jouw locatie te zien.
Kies een land om de prijzen en vestigingen voor jouw locatie te zien.

Over Budgetcam

Doe mee aan de internationale korte film wedstrijd Myrødereel en win 150.000 euro. De beste Benelux inzending wint ook 250,- huurtegoed van Budgetcam.

RED Komodo

13 oktober 2020 Door Budgetcam Reviews

Budgetcam heeft als eerste rental company van Nederland de limited edition RED Komodo Storm Trooper binnen. Deze camera is nog niet officieel uitgebracht door RED en zit daarom nog in de beta fase wat betreft firmware. De camera zal zich daarom steeds meer gaan ontwikkelen en steeds beter worden. Ook qua accessoires zal de RED Komodo nog updates krijgen. 

Wat is er bijzonder aan de RED Komodo?

De RED Komodo heeft een global shutter. Dit betekent dat de read out van de sensor niet in lijnen plaatsvindt, maar in een keer. Je hebt daarom geen last van het jello effect / rolling shutter bij snelle pans. Deze camera is dus erg geschikt voor shoots met snelle bewegingen! 

Meestal heeft een global shutter sensor een laag dynamisch bereik, zoals we dit eerder zagen bij de Ursa 4K,of Aja Cion. De Komodo heeft daarentegen een 16 stops geadverteerd dynamisch bereik. Er is dus erg veel informatie in de high lights en shadows te vinden bij deze camera. Dat is erg fijn. Dit samen met de prachtige R3D raw files van RED, zorgt voor een bijzondere camera met files die je makkelijk kunt editen en veel kleur informatie bevatten.

Wat moet je weten?

De RED Komodo heeft een bruikbaar plaatje tot ongeveer 6400 ISO, dus het is niet per se een low light camera. Dit is voldoende voor de meeste low light situaties, maar heb je echt een low light camera nodig, dan kan je beter een dual native ISO sensor met rolling shutter nemen, zoals de RED GEMINI.

Verder schiet de camera hogere frames onder de 6K in een crop, omdat de sensor een 1:1 ratio nodig heeft voor high frame rates.

Budgetcam zal de set blijven optimaliseren, naarmate er meer dedicated accessoires uitkomen voor de camera. 

De RF mount is een groot voordeel van de RED Komodo. Dit biedt een korte flange distance. Ook is auto focus een onderdeel wat zal worden ontwikkeld. Een simpele touch to focus werkt nu al en dat is fijn voor gimbal werk. 

RED Komodo App

De RED Komodo app is gratis en erg goed. Dus download deze zeker als je de camera gebruikt voor een shoot. De wifi optie biedt hiermee een fijne directors monitor, maar ook kan je hiermee alle settings erg fijn wijzigen. 

Verhalen zoals deze: