LET OP: Op zondag 19 en maandag 20 mei zijn wij gesloten i.v.m. Pinksteren. Boek tijdig je reservering in voor en na deze data.

Sony FX-9 Firmware update 2.0!

15-10-2020 Door Budgetcam Reviews

Het begint een trend te worden dat camera’s via firmware update(s) een nieuw jasje krijgen (wij klagen niet). Niets is minder waar als het gaat om FX-9’s Firmware update 2.0!

Wat zijn de belangrijkste updates?

Frame rates

De frame rate mogelijkheden hebben een upgrade gekregen, zo is het nu mogelijk om: 

  1. 6K FF 50/60fps te schieten (dit is eigenlijk de 6K sensor downsampled naar 5K)
  2. 2K FF 150fps
  3. 2K S35 180fps

Status screen update

Klinkt misschien niet spectaculair, maar de status screen update zal je leven op set gemakkelijker maken. Eindeloos door de FX-9 menu surfen is niet meer nodig, via de status screen kun je instellingen zoals je ISO, frame rate, codec, resolution en monitor LUT simpel en snel aanpassen.

User 3D LUT

Over monitor luts gesproken, de nieuwe update laat je ook je eigen luts uploaden. Heb jij dus je eigen lut(s) voor een specifiek project of gaat je voorkeur uit naar een andere lut, dan kun je dit nu uploaden in de FX-9.

Touchscreen ingeschakeld

Velen dachten al dat de viewfinder van de FX-9 touchscreen was en nu zijn de touchscreen mogelijkheden daadwerkelijk ingeschakeld. Hierdoor kun je niet alleen makkelijker door de menu’s swipen, maar ook je focus verschuiven (let op, wel eerst je focus settings aan een custom function button koppelen).

Autofocus

De phase-detection AF van de FX-9 was al goed, maar nu is daar ook eye autofocus aan toegevoegd. Dit is super chill voor gimbal werk of interviews.

4K DCI + 24FPS

Last but certainly not least, kun je eindelijk 4K DCI en 24 frames per second schieten, perfect voor cinema requirements.

Last remarks?

De FX-9 werd geïntroduceerd als een cinema camera, maar was dat toch niet helemaal. Deze firmware update brengt daar verandering in, de FX-9 is nu gemakkelijker te bedienen, meer customizable en kan nu echt cinema aspect ratio schieten!


Verhalen zoals deze:

Reviews
Klant review | Sony FE 16-35mm f/2.8 GM
Lees meer
Reviews
AUTHENTIEK MADEIRA GEVANGEN MET DEZE TWEE LENZENDe aankoop van lenzen en ander fotomateriaal kan al snel hoog oplopen. Met een deftige setup zit je al snel boven de 5.000 EUR. Huren van materiaal kan dus een oplossing...
18-03-2024
Door Stefan Desaeyere
Content creators en vloggers opgelet! | Sony ZV-E1 Review
Lees meer
Reviews
(Ga voor de actievoorwaarden van de Sony ZV-E1 naar de onderkant van dit artikel)De ultieme (vlog)camera voor content creators is hier! De Sony ZV-E1 Mirrorless Camera (E-mount) in een stijlvolle zwarte uitvoering is ontworpen als een...
28-06-2023
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!