De 'intelligente' interview set-up!

20-04-2020 Door Baltasar Thomas Tutorials

Ga je een interview draaien en ben je op zoek naar een snelle, compacte, betaalbare en gebruiksvriendelijke set-up? Look no further! Loes en Nienke, leden van onze eigen #budgetgang in Rotterdam, hebben 2 mooie oplossingen voor je bedacht: pro & quick & compact.

De pro interview set-up

Loes en Nienke kozen voor de NX100 omdat de full auto knop deze camcorder super gebruiksvriendelijk maakt. Hetzelfde geldt voor de Raylight set. De lampen zijn klein, licht, bi-color (geschikt in daglicht en kunstlicht) en verbruiken weinig energie. De audio opstelling met de Sanken CS-1e kozen ze omdat het makkelijk op te zetten is en bovendien corona-proof: waar je in normaliter een zendermicrofoon zou gebruiken, is dat in deze tijd helaas niet zo eenvoudig. De Rode NTG1 is gemonteerd op de NX100 en dient als back-up. We kunnen misschien wel spreken van een intelligente interview set-up ;).

De quick & compact interview set-up

Voor de quick & compact set-up kozen ze voor een Canon 90D inclusief 18-135 lens omdat een DSLR relatief klein is en de bijgeleverde lens je een groot zoombereik geeft. De tafelstatieven stellen je in staat snel een stabiele plek voor je camera en licht op te zetten, zonder veel ruimte in te nemen. De Rode VideoMic PRO kan direct op de Canon 90D worden geplaatst omdat hij gebruik kan maken van de mini-jack input van de camera en geen (grote) XLR-inputs nodig heeft. De Luxli Viola is ideaal omdat hij geschikt is voor zowel een tafelstatief als bovenop een camera. Daarnaast is het een RGB-ledlamp. Het is een RGB lamp. Dat maakt hem super veelzijdig.

Wil je je interview nou ook nog eens geschikt maken voor een live stream? Het artikel 'Switch & Stream' helpt je de beste keuze te maken voor streaming apparatuur waarmee je je interview set-up combineert!


Verhalen zoals deze:

Tutorials
Hoe creëer je een filmische look met de Blackmagic Pocket 6K?
Lees meer
Tutorials
We namen een kijkje bij de test opnames van de speelfilm Kool Kats en spraken met regisseur en #budgetgang member Erasmo Parra over het ontwikkelen van de look van de film. Erasmo, kun je ons vertellen waar de film over gaat? Kool Kats...
26-05-2020
Door Erasmo Parra
De Grote Camcorder Shoot Out!
Lees meer
Tutorials
Wil je een camcorder huren en heb je hulp nodig wegwijs te worden in de vele opties die we bij Budgetcam aanbieden? Dan ben je hier aan het juiste adres.Allereerst, waarom een camcorder kiezen voor je shoot? Camcorders zijn...
07-04-2020
Door Baltasar Thomas

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!