Kies een land om de prijzen en vestigingen voor jouw locatie te zien.
Kies een land om de prijzen en vestigingen voor jouw locatie te zien.

Behind the scenes | Budgetcam Lifestyle Video

08 februari 2021 Door Jochem Brandsma Behind the scenes

Wie ben jij?
Ik ben Jochem Brandsma, 23 jaar en ben voornamelijk actief als productie en regie bij livestreams en video producties. Bij Budgetcam werk ik parttime als planner en daarnaast heb ik een eigen bedrijf Unbound Media waarmee ik dus livestreaming en videoproducties doe.

Hoe is de commercial tot stand gekomen?
Budgetcam had destijds een oproep gedaan aan alle medewerkers om een concept te presenteren voor een commercial die past bij de core doelgroep van het bedrijf. Ik heb met die en wat aanvullende informatie een treatment geschreven en deze aangeleverd waarbij ik vond dat de eigenschappen van het bedrijf en de doelgroep naar voren zouden komen. Na enkele weken kreeg ik uiteindelijk een mailtje met de bevestiging dat ik de commercial zou gaan doen!

De deadline was krap, maar met de juiste crew, voorbereiding en enorme hulp van de locatie Studio Top III Productions hebben we uiteindelijk een werkbaar plan kunnen realiseren om de commercial in 1 dag te filmen. De crew bestond uit 4 man: Rudnisky gambier, Rickert Brandsma Budgetcam collega / alleskunner Rans Martina en ikzelf.

Op de dag zelf hebben wij gebruik gemaakt van een strak schema en shotlist om zo alle cruciale shots te maken en uiteindelijk ook nog ruimte en tijd genomen om wat on-the-spot shots te schieten met de gear die wij hadden meegenomen voor de commercial.

Wat was het doel van de commercial?
Het doel van de reclame was de jonge maker (core groep van Budgetcam) aan te spreken, gezien tegenwoordig creatives steeds meer van van alle markten thuis zijn hebben wij dezelfde makers diverse shoots en projecten laten doen met behulp van de spullen van Budgetcam.

De spullen kregen hierdoor een hoofdrol in het verhaal van de commercial. Verder in de visuele taal van de commercial is er voor gekozen een contrastrijke look aan te houden dat aansluit op de look die wij veel terug zien komen bij de makers van Budgetcam. Echter wegens limitaties hebben wij met een kleine crew en verkorte draaiperiode ons concept moeten realiseren en zijn er uiteindelijk elementen die wij hierdoor uit het geheel hebben moeten schrappen. Helaas was dit niet anders en zijn er zo nu en dan afwegingen gemaakt die het concept van de commercial hebben verdund. Desondanks zijn wij hartstikke trots op het geleverde resultaat!

Welke gear hebben jullie gebruikt?
- Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K (2x)
- Canon 24-70 F/2.8 (2x)
- Aputure 120D II (3x)
- Aputure Light Dome II
- Aputure Lantern
- Rookmachine
- C-stands (4x)

Heb jij een tip voor makers die ook commercials willen maken?
Begin in grote lijnen en pak het uiteindelijk tot in de kleinste details aan. Een simpel begin met een algemene beschrijving van het gevoel of de look van wat jij wilt bereiken is vaak al genoeg om de rest (shots, locaties, edit ideeën, etc.) aan te wakkeren in het proces. Hou altijd goed de visie van het verhaal vast, dit kan van het merk zijn of van de doelgroep.

Verhalen zoals deze: