Behind the Scenes | Coffee House

06-11-2023 Door Budgetcam Behind the scenes

In deze blogpost nemen we je mee achter de schermen van de korte fictiefilm Coffee House door Thuy Nguyen. Het verhaal over trouw, liefde en de gevolgen van verslaving in de Rotterdamse onderwereld.

Was dit een fotoshoot, filmopnames, clipshoot of bijvoorbeeld een interview voor een documentaire? En wie was de opdrachtgever? Misschien wel jijzelf of ging het om een schoolopdracht. Alles is mogelijk.

Ik doe mee met de 10 Minute Challenge van het Queer Film Festival Utrecht. Ik ben een van de deelnemers van deze toffe filmwedstrijd en de challenge was om een shortfilm van 10 minuten te maken. 

Het verhaal voor COFFEE HOUSE kwam al vrij snel bij me op. Ik liet het verhaal daarna even een paar weken liggen en in een inspiratievol avondje ramde ik de basis van het verhaal in een script. 

COFFEE HOUSE is tevens de eerste shortfilm die ik helemaal zelf heb geproduceerd en gefinancierd.

Wat was het concept/idee?

COFFEE HOUSE is een fictieverhaal en het gaat over trouw, liefde en de gevolgen van verslaving in de Rotterdamse onderwereld. De film volgt Jamie, hun oudere neef Rizky en Rizky's vriendin Deva. De twee cousins worden geconfronteerd met verleidingen die hun hechte familieband op de proef stellen.

We zijn benieuwd naar de drijfveer achter deze shoot en bijvoorbeeld welk verhaal er verteld wordt.

Het doel van mijn werk is o.a. om de zichtbaarheid van Aziatische queers in film/media te vergroten. Dus er moest sowieso een Aziatisch queerverhaallijn komen in mijn film, omdat dit onderwerp zwaar ondergerepresenteerd is in Nederlandse film. Maar ik wilde ook een paar persoonlijke elementen in de film verwerken, zoals familie en verslaving. Als genre koos ik voor misdaad, omdat ik dit keer een spannende film wilde maken. Ik ben naast filmmaker, ook acteur en speel zelf de hoofdrol van Jamie in de film.

Met deze film wil ik oa. laten zien wat een verslaving doet met een persoon en hoe het de mensen in hun directe omgeving raakt. 

Ik ben allereerst acteur en wilde graag een rol spelen waarin ik alles van mezelf kon geven. Daarnaast is het zo dat ik niet snel de kans zou krijgen om een queer personage én een hoofdrol te spelen in een short, dus het toffe aan acteur en tegelijkertijd filmmaker zijn is dat je jezelf een rol kunt aanmeten die je graag zou willen spelen. 

Sinds een jaartje acteer ik en ik zie deze rol van Jamie dan ook echt als een soort eindexamen. Of ik ben geslaagd mogen jullie beslissen! ;)

Wie hebben er aan meegewerkt? (Crew list)

Director of photography JOP VAN DE KAM

First assistant camera/grip GUNTAR SINURAYA

Lichtassistentie GUNTAR SINURAYA

Geluid IMRE ELZER

Welke apparatuur hebben jullie gebruikt en hoe hebben jullie deze ingezet?

Jop (DoP): Omdat we alles overdag hebben geschoten, was het belangrijk om toegang te hebben tot licht met voldoende output om te kunnen concurreren met het natuurlijke licht. Hiervoor hebben we gekozen voor de Nanlite Forza 500 met de fresnel-attachment. Om de output van dit licht vorm te geven, hebben we een paar floppy's gebruikt. Deze gaven ons de ruimte om snel contrast te creëren. Daarnaast hebben we sfeer toegevoegd om het frame dirtier te maken, vooral in de kelderscènes. Hiervoor hebben we de Look Power Tiny Accu Rookmachine gebruikt.

Imre (sound recordist): Ik heb alles opgenomen met de Schoeps microfoon die ik nog niet eerder had gebruikt (op set). Heel blij, is ook niet voor niks de industry standard. Klinkt zo natuurlijk en gedetailleerd waardoor je heel snel hoort wat er mis is in de ruimte en tegelijk kleurt hij bijna niet off-axis waardoor het minder een ramp is als je dingen niet precies goed pakt bij gekke bewegingen.

Heb eigenlijk alles met die mic opgenomen, ook de buitenscenes. Omdat het veel natuurlijker klinkt dan een shotgun (die we ook op de lijst hadden staan) en je de omgeving er wel bij krijgt maar op een mooie manier.


Verhalen zoals deze:

Behind the scenes
Behind the Scenes | Wounds
Lees meer
Behind the scenes
In deze blogpost nemen we je mee achter de schermen van de onafhankelijke, korte fictiefilm “Wounds”. Het project is een samenwerking tussen Martin Alexandre (Spanje, 1992) en Jacob Brookes-Clayton VK, 1993), twee...
27-06-2023
Door Budgetcam
Behind the Scenes | Nooit meer terug
Lees meer
Behind the scenes
Voor deze Behind the Scenes Blogpost nemen je mee achter de schermen bij de opnames van de afstudeerfilm van Dominique Westphal: “Nooit meer terug”. In deze film verteld Dominique haar eigen verhaal over een moment in haar leven...
05-05-2023
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!