Behind the Scenes | Wounds

27-06-2023 Door Budgetcam Behind the scenes

In deze blogpost nemen we je mee achter de schermen van de onafhankelijke, korte fictiefilm “Wounds”. 

Het project is een samenwerking tussen Martin Alexandre (Spanje, 1992) en Jacob Brookes-Clayton VK, 1993), twee artists-in-residence bij WOW Lieven in Amsterdam. "Wounds" werd gesteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Misdaad en romantiek zijn veel voorkomende genres binnen cinema & entertainment. Maar ze worden echter niet vaak gecombineerd met een experimentele beeldtaal. Dit is wel de invalshoek waaruit deze film gemaakt is.

"Wounds" is een korte film, met een modern verhaal in de stijl van een Shakespeariaanse liefdestragedie, die zich afspeelt in de criminele onderwereld van Amsterdam. Het verhaal volgt Dominic en Klara, terwijl ze navigeren door de complexiteit van hun relatie met de druk die deze onderwereld uitoefent. 

Het internationale perspectief heeft een cruciale rol gespeeld in de creatie van een tweetalige film waarin Nederlands en Engels naadloos in elkaar overgaan. Het project weerspiegelt de hedendaagse ervaring van Amsterdam als een internationale stad, waar mensen uit verschillende culturen naast elkaar bestaan en met elkaar omgaan. Met het gebruik van beide talen is het mogelijk geweest om de nuances en complexiteiten van communicatie in een multiculturele omgeving te verkennen. Door personages uit te sluiten door middel van taalgebruik creëer je in bepaalde scenes een dramatische spanning. Uiteindelijk helpt de tweetalige aard van de film om culturele verschillen te overbruggen en de diversiteit te vieren die Amsterdam zo rijk en interessant maakt.

Om de kwaliteit van interieurscenes te verrijken hebben wij verschillende apparatuur ingezet. Een deel van de productie bestaat uit ruwe, documentaire achtige cinematografie in de buitenlucht, waardoor het erg belangrijk is om dit te compenseren met goed gecomponeerde beelden voor binnen. De LED-panelen en spots stelden het bijvoorbeeld in staat om specifieke momenten van de dag te creëren (ochtend, blauwe uren), onafhankelijk van het tijdstip waarop er gefilmd werd. 

Bovendien maakte het Ninja-scherm van Atomos het mogelijk om het resultaat van wat gefilmd werd in realtime in detail te kunnen bestuderen en zo heropnames vermijden.

<br>

Crewlist

Scenario & Regie: 

Martin Alexandre Alonso Iglesias & Jacob Brookes-Clayton

Cinematographer: 

Rob Nichols

Acteurs: 

DOMINIC - Yassine El Ouardi

KLARA - Amanda Payne

MIKE - Pablo van Wetten

SERGIO - Ivan Muidingo

EZRA - Thuy Nguyen

MARTIJN - Nick Janmaat

BOB - Pierre Dubois

BARMAN - Kyryl Goz

LINDA - Linda de Mol

KID - Andrea Bernabeu

Sound design:

Thalisa Jagt

Andres Vidal

Coach:

Alvaro Nuñez

Set Design:

Laura Mrksa

Costume Concept:

Lisa Konno

Production Assistant:

Andrea Bernabeu

Apparatuur


Verhalen zoals deze:

Behind the scenes
Behind the Scenes | Coffee House
Lees meer
Behind the scenes
In deze blogpost nemen we je mee achter de schermen van de korte fictiefilm Coffee House door Thuy Nguyen. Het verhaal over trouw, liefde en de gevolgen van verslaving in de Rotterdamse onderwereld.Was dit een fotoshoot, filmopnames,...
06-11-2023
Door Budgetcam
Behind the Scenes | Nooit meer terug
Lees meer
Behind the scenes
Voor deze Behind the Scenes Blogpost nemen je mee achter de schermen bij de opnames van de afstudeerfilm van Dominique Westphal: “Nooit meer terug”. In deze film verteld Dominique haar eigen verhaal over een moment in haar leven...
05-05-2023
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!