Behind the Scenes | Flying Officer Mervyn Wheatley

14-12-2022 Door Budgetcam Behind the scenes

Op 22 maart 1940 wordt een speciale fotoverkennings-Spitfire van de Royal Air Force, met piloot Mervyn Wheatley, neergeschoten boven Herwen, een dorpje in de Liemers. Flying Officer Mervyn Wheatley is de eerste gesneuvelde Britse piloot, boven Nederlands grondgebied, zelfs voordat Nederland bij WO2 betrokken was. En dat is niet het enige. Meerdere aspecten maken zijn verhaal bijzonder. 

Het doel van de initiatiefnemer, amateuronderzoeker en houder van dit verhaal, is om het verhaal van Mervyn toegankelijker te maken en het te vertellen aan een groter publiek. Dit doen we onder andere door het maken van een documentaire. 

Filmen werd en (wordt nog) gedaan in Nederland, Duitsland en natuurlijk Engeland. We spreken met de initiatiefnemer, een volle neef van de piloot, meerdere deskundigen en zelfs nog een ooggetuige van het luchtgevecht.

In de eerste week van augustus vertrokken we met een kleine crew van cameraman (Lars Fiering), regisseur (Paul Haans) en producent (Sascha Wensveen) samen met de initiatiefnemer naar Engeland. 

Naast dat sommige beelden uit zichzelf al prachtig zijn, was het vooral voor onze interviews belangrijk om de set goed uit te lichten. En met de Sigma 24-70mm lens, in afwisseling met de Sigma 50mm lens, konden we de beelden optimaal maken. De voordelen waren dat het een lichtsterke en snelle lens is, je flexibel van 24mm naar 70mm kan zoomen, het een uitstekende focus heeft, met een goede beeldstabilisatie en door al die factoren de beeldkwaliteit hoog wordt. De beelden konden we nu extra mooi diepte geven, waardoor de geïnterviewde persoon scherp op de voorgrond zit. 

De documentaire wordt in maart 2023 uitgezonden door Omroep Gelderland. 


Verhalen zoals deze:

Behind the scenes
Behind the Scenes | Nooit meer terug
Lees meer
Behind the scenes
Voor deze Behind the Scenes Blogpost nemen je mee achter de schermen bij de opnames van de afstudeerfilm van Dominique Westphal: “Nooit meer terug”. In deze film verteld Dominique haar eigen verhaal over een moment in haar leven waarin...
05-05-2023
Door Budgetcam
Behind the Scenes | Lilith
Lees meer
Behind the scenes
In deze Behind the Scenes krijg je een kijkje achter de schermen bij de korte film "Lilith". Deze film, gemaakt door studenten, verteld het verhaal van een jong koppel dat in de piek van hun relatie zit en hun driejarig samenzijn vieren...
27-02-2023
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!