Kies een land om de prijzen en vestigingen voor jouw locatie te zien.
Kies een land om de prijzen en vestigingen voor jouw locatie te zien.

Behind the Scenes | Homegrown

30 juli 2020 Door Nike Ayinla / Orisun Studio Behind the scenes

Op 30 april ging een nieuwe YouTube Concert Series in première  waarin jonge Nederlandse talenten in de spotlight worden gezet: 'Homegrown'. De videoserie is een interdisciplinair online podium waarin live sessies geproduceerd worden in samenwerking met lokale organisaties. Diverse componenten en disciplines zoals Design, Mode, Beeldende Kunst en Muziek komen samen om de creatieve geest van de innovatieve Nederlandse jeugd op de kaart te zetten. Stel je eens voor: een cozy ruimte die ingericht is met ambachtelijk meubilair, aangekleed met conceptuele figuren en hedendaagse muziekstromingen. Het resultaat is  een bijzonder sfeer die de huidige culturele trends ondersteunt.

Mede dankzij Budgetcam hebben we een prachtige serie kunnen maken om ook dit seizoen tot bloei te laten komen met nieuwe jonge talenten Illnoledge, Gita Buhari en Josimar Gomes & KAM. De video's zijn gedraaid op vier Sony A7 III’s in 4k S-Log2. Deze camera’s geven volwaardige full-frame kwaliteit tegen een schappelijke prijs.

Wat glas betreft, hebben we de Samyang Xeen primeset (24mm, 50mm en 85mm) gebruikt in combinatie met een losse Samyang Xeen 135mm lens. Dit zijn ideale budget cinema primes, die makkelijk met elkaar te matchen zijn in de grading.

Bekijk hier de behind the scenes footage!

De Crew
Nike Ayinla is de founder en producent achter het platform. Vanuit haar studio ontwikkelt en produceert zij in samenwerking met Creative Director en fotograaf Nas Hosen het platform Homegrown. Hij is verantwoordelijk voor de creatieve vertaalslag van het project. Met onze gedeelde kennis en netwerk van creatieve makers en artiesten uit de randstand en omstreken creëren we moodboards die uiteindelijk uitgewerkt worden op de set. Dit resulteert uiteindelijk in unieke setting die per artiest op maat en zorgvuldig wordt uitgedacht.

De Video Creative Mathieu Mulder en Geluidsman Rinze van Dellen zorgen daarnaast voor een visueel en geluidstechnische professionele opname. Ten slotte schakelen we ook Vincent van der Zijden in. Hij is de eigenaar van een Vintage Design Store genaamd Hit&Run in Den Haag en helpt ons met de aankleding van de set.

DRAAIDAG 1
Op 29 februari hebben we onze eerste draaidag gehad met Illnoledge uit Amsterdam. Zij dragen ontwerpen van Trumaine Huijts.

Still uit Homegrown Sessie met Illnoledge
Still uit Homegrown Sessie met Illnoledge

Mill Voyance, een van de artiesten van Illnolegde, heeft zijn ‘Homegrown’ experience met ons gedeeld en zei daarbij het volgende:

"Vanaf het binnen treden en ontvangen worden door het team bevond ik me in een oase van een royale hartelijke behandeling, de rustgevende maar uplifting peptalks, veel gelach en sereniteit.

De sfeer van harmonie en passie heerst. Met progressieve spirit en het open staan voor het onbekende, worden er wonderen verricht. Ik voelde me tijdens de samenwerking transformeren naar een nieuwe versie van mezelf waar ik me zeer sterk in voelde. Dit kwam ook door de safe space die het team gezamenlijk creëert. Bijzondere en onvergetelijke ervaring!

Het is moeilijk het gevoel te omschrijven maar ik kan dit met zekerheid over mijn experience zeggen: Homegrown is meer dan een platform, voor mij is het een portaal waar je tot een dieper inzicht kan komen, waarom je zo vol van passie bent over de art form die je beoefent. Thank you!"

Bio Illnoledge
lllnoledge is een duo bestaande uit Steve Hartley (07-07-'80) en Mill Voyance (08-06-'95). Ze werden geboren in een familie met een rijke muzikale en artistieke achtergrond uit West-Indië en Suriname. Hun ouders Hartley Robbie Iwan Linger en Shireen Maria Linger-Echteld waren in hun jonge jaren actieve artiesten voordat ze samen een gezin stichtten. Muziek en spiritualiteit waren thuis de belangrijkste componenten.

De broers begonnen liedjes te schrijven en producties te maken, puur voor de kunst. Hierdoor hebben ze een eigen stijl ontwikkeld die ze 'Akan Fu' noemen. Het bevat elementen van Afrobeat, Latin, Jazz en Reggae.

DRAAIDAG 2
Op onze tweede en laatste draaidag hebben we Rotterdam based artist Gita Buhari en Josimar Gomes & KAM gefilmd. Voor de set van Gita hebben we samengewerkt met Modeontwerper Mila Halizova uit Moskou. Josimar werd gestyled in Tony Ta, een KABK graduate. KAM, zijn gitarist, was gestyled in de ontwerpen van Fabian Bredt.

Still uit Homegrown Sessie met Gita Buhari
Still uit Homegrown Sessie met Gita Buhari

Bio Gita Buhari
Sinds Gita Buhari in april 2018 haar eerste wapenfeit 'Mariama' deelde stond ze op de radar. Met supportshows voor Andreya Triana en Oshun en optredens op festivals als Grasnapolsky, Valkhof Festival en Surfana bevestigde zij dat de aandacht terecht was. Haar soulvolle stem staat centraal in een schouwspel van dromerige gitaarpartijen en hypnotiserende electronica. 

Still uit Homegrown Sessie met Josimar Gomes & KAM
Still uit Homegrown Sessie met Josimar Gomes & KAM

Bio Josimar Gomes
Josimar Gomes is een veelzijdige en opvallende artiest en MC uit Rotterdam. Al sinds jongs af aan was Josimar in de weer met het maken van muziek. Van thuis uit werd er voornamelijk traditionele Kaapverdiaanse muziek gedraaid maar ook veel Soul zoals Sade, Badu & Prince. In zijn tienerjaren verdiepte hij zich voornamelijk in de Hiphop en keek hij op naar grootheden zoals Outkast, Slum Village en Mos Def. Met zijn jeugdvriend Rasheed richtte hij in 2012 de groep Shot in the Zoo op waarmee hij samen met o.a. Sammie Sedano een mini tour heeft kunnen doen. Een aantal jaar verder besloot Josimar solo verder te gaan en zich te richten op zijn eigen repertoire. Inmiddels is hij uitgegroeid tot creatieve duizendpoot. 

De toekomst
De twee draaidagen waren een onvergetelijke ervaring voor ons met positieve reacties van het team en het publiek. We hebben na de video releases ook de muziek van alle seizoenen uitgebracht op streaming platforms zoals Spotify. Daarnaast zijn we geinterviewd door Vogue Nederland!

Lees meer over Homegrown op de website van Orisun Studio, abonneer je op het YouTube kanaal en steun hier de Voordekunst campagne

Coverfoto van Illnoledge: Nas Hosen. 

Verhalen zoals deze: