Kies een land om de prijzen en vestigingen voor jouw locatie te zien.
Kies een land om de prijzen en vestigingen voor jouw locatie te zien.

#Budgetgang | BTS bij videoclip shoot

06 september 2019 Door Aron Klaverboer / Eyepictures Behind the scenes

Voor de nieuwe videoclip van Justin de Mari besloot ik een camera mee te nemen die ik nog niet eerder had gebruikt, de nieuwe Sony A7R III. Een prachtige camera op papier en een prachtige camera in de praktijk, wat een apparaat(je).

We hadden een setting gekozen die ik niet met mijn huidige camera (een ouder Canon model) zou kunnen draaien in verband met weinig licht. Daarnaast wilde ik graag de clip uitbrengen in 4K resolutie, iets wat mijn eigen camera niet kon. De setting van de videoclip moest een beetje grimmig zijn, dus besloten we het s’avonds te draaien. Om tijdens het filmen nog niet teveel bezig te hoeven zijn met het uiteindelijke plaatje besloot ik in een log-profiel te draaien waardoor ik later in de montage nog vrijheid had om de beelden te bewerken.

Om de camera stabiel te houden gebruikte ik een Zhiyun Crane 2, de lenzen die ik gebruikte waren de Canon EF 35mm f/1.4L II USM en de Canon EF 85mm f/1.2L II USM in combinatie met een Metabones V4 EF-E. Daarnaast filmde ik alles op een externe monitor, de Atomos Ninja Assasin. Dit was niet nodig voor de beeldkwaliteit, maar ik had de monitor erbij als afkijk en voor het opnemen is het praktisch.

De eerste ervaring met deze camera zijn zeer positief! De 4K beelden zien er scherp uit en de interne stabilisatie werkt goed in samenwerking met de crane wat zorgt voor stabiele beelden. De camera is gemakkelijk in de gebruik en heeft een simpel maar doeltreffend menu. Wel is het aan te raden een externe monitor te gebruiken, het scherm wat op de camera zit is zeer minimaal.

Verhalen zoals deze: