Bestel op tijd, zodat we je de beste service kunnen bieden in verband met de grote vraag naar onze apparatuur.

Over The Shoulder

22-10-2021 Door Lisa & Didi Overig

Lisa de Bye en Didi Spaans zijn dit jaar een YouTube kanaal begonnen over de Nederlandse filmwereld. Budgetcam heeft het allemaal zien gebeuren en zijn trots op het eerste seizoen. Lees hier alles over dit filmduo en hun YouTube avontuur.

Hoe het allemaal begon?
Toen wij elkaar in 2019 leerden kennen, tijdens een korte filmproductie, was het alsof alle puzzelstukjes in elkaar vielen. Waar de één minder sterk in was, pakte de ander het weer op en vice versa. Zo blijven wij elkaar aanvullen, met alles wat wij ondernemen. 

Zonder elkaar was het YouTube kanaal een minder groot succes geweest. We voelen elkaar perfect aan, alsof wij elkaars gedachten kunnen lezen. In de filmsector is dat echt wel een unicum. Wat een geluk dat wij elkaar gevonden hebben te midden van een chaotisch productieproces.​ ~ Lisa en Didi 

Brainstormen
Tijdens de coronacrisis begonnen wij met brainstormen over wat er nog miste binnen de filmindustrie op het gebied van educatie voor filmmakers, met een focus op beginnende filmmakers. Zo kwamen wij erachter dat er nog niks te vinden was over de Nederlandse filmwereld en dat er (nog steeds) weinig gratis tot goedkope manieren waren om meer te leren over film. Wij vinden dit allebei mega jammer, aangezien Nederland een tof en bijzonder filmlandschap kent!

Tien jaar geleden
Toen wijzelf tien jaar geleden begonnen met filmmaken, was er zeer weinig online te vinden over filmeducatie. Wij hebben onszelf alles moeten aanleren via experimenten, boeken en véél netwerken. Nu hopen wij – door dit YouTube kanaal – de stap om te beginnen met werken binnen de Nederlandse filmsector iets te verkleinen.

Het is sowieso tof dat er nu, met dit kanaal, een grote spotlight wordt geworpen op alle gave Nederlandse filmproducties en alle briljante filmmakers.

Link: Didi, Rechts: Lisa
Link: Didi, Rechts: Lisa

Wat is Over the Shoulder?
Over the Shoulder is hét YouTube kanaal over de Nederlandse filmwereld! Hier kun je terecht voor alle insights en tips&tricks van diverse makers over projecten van eigen bodem. Van commercials tot muziekvideo’s & van feature films tot (web)series.

Waar er film is, verschijnt het team Over the Shoulder.

Check de eerste aflevering hier.

Wil je meer weten over Over the Shoulder en over Didi & Lisa? Klik dan hier.


Verhalen zoals deze:

Overig
Sony FX3 en FX30: Try before you buy
Lees meer
Overig
Ben je klaar om de wereld van Sony in te duiken? In samenwerking met Kamera Express bieden wij een te gekke ‘try before you buy’-actie aan voor de Sony FX3 en FX30. Met de try before you buy actie heb jij de mogelijkheid om een...
08-07-2024
Door Budgetcam
Mirrorless vs Spiegelreflex
Lees meer
Overig
Mirrorless camera’s: de toekomst van fotografie en video?Mirrorless camera's (ook wel systeemcamera’s genoemd) en spiegelreflexcamera's (ook wel DSLR’s genoemd) zijn twee populaire soorten camera's voor fotografie en video. Maar wat zijn...
07-03-2024
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!