Select a country to see prices and establishments for your location.
Select a country to see prices and establishments for your location.

Over The Shoulder

22 October 2021 By Lisa & Didi Other

Lisa de Bye en Didi Spaans zijn dit jaar een YouTube kanaal begonnen over de Nederlandse filmwereld. Budgetcam heeft het allemaal zien gebeuren en zijn trots op het eerste seizoen. Lees hier alles over dit filmduo en hun YouTube avontuur.

Hoe het allemaal begon?
Toen wij elkaar in 2019 leerden kennen, tijdens een korte filmproductie, was het alsof alle puzzelstukjes in elkaar vielen. Waar de één minder sterk in was, pakte de ander het weer op en vice versa. Zo blijven wij elkaar aanvullen, met alles wat wij ondernemen. 

Zonder elkaar was het YouTube kanaal een minder groot succes geweest. We voelen elkaar perfect aan, alsof wij elkaars gedachten kunnen lezen. In de filmsector is dat echt wel een unicum. Wat een geluk dat wij elkaar gevonden hebben te midden van een chaotisch productieproces.​ ~ Lisa en Didi 

Brainstormen
Tijdens de coronacrisis begonnen wij met brainstormen over wat er nog miste binnen de filmindustrie op het gebied van educatie voor filmmakers, met een focus op beginnende filmmakers. Zo kwamen wij erachter dat er nog niks te vinden was over de Nederlandse filmwereld en dat er (nog steeds) weinig gratis tot goedkope manieren waren om meer te leren over film. Wij vinden dit allebei mega jammer, aangezien Nederland een tof en bijzonder filmlandschap kent!

Tien jaar geleden
Toen wijzelf tien jaar geleden begonnen met filmmaken, was er zeer weinig online te vinden over filmeducatie. Wij hebben onszelf alles moeten aanleren via experimenten, boeken en véél netwerken. Nu hopen wij – door dit YouTube kanaal – de stap om te beginnen met werken binnen de Nederlandse filmsector iets te verkleinen.

Het is sowieso tof dat er nu, met dit kanaal, een grote spotlight wordt geworpen op alle gave Nederlandse filmproducties en alle briljante filmmakers.

Link: Didi, Rechts: Lisa
Link: Didi, Rechts: Lisa

Wat is Over the Shoulder?
Over the Shoulder is hét YouTube kanaal over de Nederlandse filmwereld! Hier kun je terecht voor alle insights en tips&tricks van diverse makers over projecten van eigen bodem. Van commercials tot muziekvideo’s & van feature films tot (web)series.

Waar er film is, verschijnt het team Over the Shoulder.

Check de eerste aflevering hier.

Wil je meer weten over Over the Shoulder en over Didi & Lisa? Klik dan hier.


Stories like this one:

Other
Sony FX30 X Budgetcam Rental! Cinema camera on a budget
Read more
Other
StoryIt's finally here! With the Sony FX30, Sony further completes its FX line with a compact camera that challenges its competitors. De Sony FX30 shares the same housing with the Sony FX30, albeit with an APS-C sensor.What do we...
16 November 2022
By Budgetcam
Camera gear for schools and universities
Read more
Other
Students are the futureBudgetcam is a specialist when it comes to cooperating with schools and universities. We cooperate with (in the Netherlands) de Hogeschool van Amsterdam, Vrije Universiteit, Hogeschool voor de Kunsten, Fontys...
12 April 2022
By Budgetcam

Stay informed of all discount promotions

Sign up for our newsletter and stay informed