Kies een land om de prijzen en vestigingen voor jouw locatie te zien.
Kies een land om de prijzen en vestigingen voor jouw locatie te zien.

Summer Of Sony

07 juli 2021 Door Budgetcam Overig

De Summer Of Sony is aangebroken waarbij wij alle running and gunning videochamps oproepen voor hét seizoen vol klussen, events en creativiteit. Don’t call it a job, call it a lifestyle. 

- Iedereen betrokken bij deze commercial is onderdeel van Budgetcam en Kamera Express -

Limited Edition Sony Varsity Jacket
De hele zomer staat bomvol met acties, maar we starten gelijk met iets unieks. Sony, Budgetcam en Kamera Express droppen namelijk hun eerste limited edition Sony varsity jacket customized voor alle shooters die van hun passie hun levenswerk hebben gemaakt. Met hidden easter eggs en elk van de 100 jackets genummerd, is deze jacket een ode aan jullie: voor makers, door makers. 

De Sony varsity jacket is niet te koop, maar alleen exclusief te winnen bij Budgetcam en Kamera Express. Daarnaast win je niet alleen de jacket, maar krijg je van ons ook de A7S III een dag mee op onze kosten. Ervaar zelf waarom er zoveel buzz om de camera hangt die ook wel The King Of Lowlight wordt genoemd. Als je wordt geselecteerd, dan ontvang je een varsity jacket in jouw maat bij het ophalen van jouw order.

Je kunt je hier aanmelden om kans te maken.

De visie rond deze showpiece is dat deze jacket hét item moest zijn voor elke shoot rondom een nieuwe generatie filmmakers: de run and gun shooter. De grote vraag naar online content heeft een wereldwijde vloedgolf teweeg gebracht aan nieuwe makers en die zien wij. Vandaag de dag is dit meer dan alleen een beroep: it's a way of life.

Over Sony Alpha
Sony alpha is een mirrorless camera systeem van Sony. Hieronder vallen camera's zoals de A7SIII, FX3, A1, A7C, A9II, A7RIV en de A7III. Deze camera's worden veel gebruikt door compacte crews, professionele fotografen en run and gun shooters.

De Sony A7SIII
Op 8 juli 2014 schreef Sony geschiedenis met de release van de A7S. Een full-frame systeemcamera met een hoge ISO prestatie zoals nooit eerder vertoond. De camera was toen de 3e release binnen Sony's Alpha line-up en de S stond voor sensitivity. Met Full HD recording (downsampled van een 4K sensor), extern 4K opname, een full frame sensor en Sony's Log kleurprofielen was de camera meteen een hit.

Nog geen twee jaar later verscheen de opvolger van deze camera, de A7SII. Met 4K interne opname, verhoogde full-hd framerates en interne beeldstabilisatie bracht Sony een camera op de markt die perfect aansloot op de eisen van run and gun shooters.

Even leek het erop dat Sony de A7SII  niet zou gaan opvolgen, maar dan na lang wachten, kondigde Sony de A7SIII op 28 juli 2020 aan. In tegenstelling tot andere cameramakers, heeft Sony gekozen om de A7SIII niet radicaal te veranderen ten opzichte van zijn voorganger, maar om dat wat de camera al goed deed naar een hoger niveau te tillen.

Sony A7SIII
Sony A7SIII

De A7SIII heeft net als zijn voorgangers een full frame sensor met weinig megapixels, 12.1 om precies te zijn. Hierdoor is de A7SIII nog steeds de titel van ''King of Low Light'' waardig. Ook op het gebied van frame en bit rates maakt de A7SIII flinke stappen. Slowmotion kun je schieten tot 4K 120p en intern kun je tot wel 4K 600Mbps in 10-bit 4:2:2 opnemen. De hoeveelheid data dat de A7SIII kan vastleggen per frame, biedt erg veel flexibiliteit in het post-productie process. Tel daar bij op dat de camera ook Sony's S-cinetone kleurprofiel heeft, waardoor je ook voor projecten met snelle oplevering een cinematische look krijgt. Voor projecten waar het maximale uit de camera gehaald moet worden, kun je met de A7SIII 16-bit ProRes Raw extern opnemen.

Daar waar de A7S en de A7SII qua body en menu's nog erg op elkaar leken, is de A7SIII een compleet andere camera. Zo gebruikt de camera Sony's NP-FZ-batterijen die 60% langer meegaan dan de batterijen van zijn voorganger. Verder is de body een stuk 'dikker' geworden dan zijn voorgangers, maar dat komt de camera ten goede. Door de wat dikkere design heeft de camera geen last van overheating, beschikt hij over een Full-size HDMI poort (een verademing voor video shooters) en heeft de camera een kantelbaar touchscreen.

Ten slotte heeft Sony met de A7SIII ook haar menu's geupdate. Weg zijn de eindeloze tabbladen en menu's in menu's. De A7SIII heeft een simpelere menu lay-out, waardoor je makkelijker je weg kunt vinden en aanpassingen kunt maken. Ook kun je met de camera een 'my menu' blad aanmaken, waar je jouw meest gebruikte instellingen kunt terugvinden en aanpassen.

De Sony FX3
Naast Sony's Alpha-lijn heeft Sony ook een cinema camera-lijn genaamd FX. Nadat Sony de FX9 en FX6 al enige tijd op de markt waren, werd op 23 februari Sony's meest compacte cinema camera geïntroduceerd, de Sony FX3.

Sony FX3 en A7SIII
Sony FX3 en A7SIII

De camera deelt veel met de A7SIII. Zo filmen beiden camera's dezelfde frame rates, delen zij dezelfde sensor en kun je met beide camera's extern raw filmen. Toch zijn er een aantal verschillen die de camera aantrekkelijker maken voor video ten opzichte van de A7SIII. 

Allereerst is de FX3 kleiner dan de A7SIII door het gebrek aan een electronische optische zoeker. Dit kan als een teleurstelling klinken voor makers die gebruik maken van optische zoekers, maar het gebrek aan een optische zoeker heeft een reden. De FX3 komt namelijk met een tophandle die beschikt over ingebouwde XLR-poorten. De handle maakt de FX3 een echte run and gun camera en de XLR-poorten laten gebruik van professioneel audio apparatuur toe.

Aan de voorzijde heeft de camera een tally lamp, die ervoor zorgt dat zowel de cameraman als het onderwerp, visueel kunnen zien dat de camera draait. Bovendien heeft de camera een zoom lever waarmee je zowel compatible Sony cinema lenzen als Sony camera's die beschikken over de Electronic Clear Image Zoom functie, electronisch kunt in- en uitzoomen. 

Ten slotte heeft de FX3 ingebouwde 5 1/4''-20 aansluitingen voor accessoires. Dit maakt het mogelijk om de camera op verschillende manieren en voor verschillende doeleinden op te bouwen


Verhalen zoals deze:

Overig
Camera apparatuur voor (hoge-) scholen en universiteiten.
Lees meer
Overig
Studenten zijn de toekomstBudgetcam is specialist op het gebied van samenwerken met (Hoge)scholen en universiteiten. Zo werken we samen (in Nederland) met onder andere de Hogeschool van Amsterdam, Vrije Universiteit, Hogeschool voor de...
12 april 2022
Door Budgetcam
Nieuwe release: Canon R5C
Lees meer
Overig
De nieuwe cine camera van Canon is er: De EOS R5 C. Met de R5C brengt Canon een geheel nieuwe ervaring voor hybrid shooters. Het is een cinema camera uit de C serie van Canon. Om de release van deze camera te vieren krijg je 50% korting...
31 maart 2022
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!