Bestel op tijd, zodat we je de beste service kunnen bieden in verband met de grote vraag naar onze apparatuur.

Klant review | Sony FE 16-35mm f/2.8 GM

18-03-2024 Door Stefan Desaeyere Reviews

AUTHENTIEK MADEIRA GEVANGEN MET DEZE TWEE LENZEN

De aankoop van lenzen en ander fotomateriaal kan al snel hoog oplopen. Met een deftige setup zit je al snel boven de 5.000 EUR. Huren van materiaal kan dus een oplossing bieden. Zeker als je niet echt weet waar te beginnen en om te starten een aantal lenzen of camera's wil testen. Ik huur daarom regelmatig materiaal bij Budgetcam. De camera die ik zelf heb aangekocht is een Sony A7 IV en daarbij gebruik ik een standaard 50mm lens. Dankzij Budgetcam kon ik dus ook met een gerust hart en degelijk materiaal op reis vertrekken.

Afwisselen doe ik met de 24-70 FE 2.8 II. De 16-35mm had ik nog niet getest. Maar voor een tripje naar Madeira koos ik ervoor om deze lens eens te testen met een 70-200 FE 2.8. SPOILER: Na deze reis kan ik jullie deze lens alleen maar aanraden. Wauw!

Verder heb ik gedurende deze reis nog gebruik maken van het volgende materiaal:

Waarom nam ik deze lenzen mee?

In de eerste plaats koos ik voor de 16-35 lens om de uitgestrekte landschappen vast te leggen. Daarnaast is een compact en gemakkelijk mee te nemen objectief altijd een voordeel en ook een noodzaak als fotograaf. Omdat je materiaal al snel veel kan wegen bij lange opdrachten. Verder was ik tot nu toe meer dan tevreden over de 24-70 FE II lens. De kwaliteit van deze lens is fantastisch, waardoor de verwachtingen voor de 16-35 hoog lagen. Met de 24-70 kon ik echter niet de groothoekfoto's maken die ik in gedachte had.

Ik hoop deze review dan ook met zoveel levendigheid te vertellen als de levendige straten van Funchal en zo avontuurlijk als een wandeling langs de levada's van Madeira! (Levada's zijn irrigatiekanalen of aquaducten die zijn aangelegd om water uit het bergachtige binnenland naar de landbouwgebieden en dorpen op het eiland te transporteren.)

De Sony FE 16-35mm f/2.8 GM lens staat net als de 24-70 FE bekend om uitstekende beeldkwaliteit en scherpte. Dankzij de vernieuwde autofocus biedt deze lens snelle en nauwkeurige scherpstelling, zelfs bij weinig licht of bij bewegende onderwerpen. Met een breed bereik van 16-35mm kan je met de lens diverse creatieve mogelijkheden vastleggen, van prachtige landschappen tot dynamische stadsgezichten.

De lens is gebouwd met materialen dat wat aankan. Ze is stof- en vochtbestendig, waardoor ze geschikt is voor diverse omstandigheden. Bovendien kan je ze ook op een gimbal zoals de DJI Mavic 3 te gebruiken en is de 16-35 FE lens een ideale lens om standaard op cinema-camera's zoals de FX3 of FX30 te gebruiken.

Breed en groots

Met een bereik van 16-35mm is deze lens heel veelzijdig. Van de uitgestrekte vergezichten van de kustlijn tot de charmante steegjes van de oude stad, geen enkel onderwerp is te groot of te klein voor deze lens. Het is alsof je een panoramische selfie maakt met de hele familie van de wandelaars die je op de paden van Madeira tegenkomt!

Licht en Lichtgevend

Of je nu de zonsopgang op de Pico do Arieiro wilt vastleggen of de laatste stralen van de ondergaande zon in de Atlantische Oceaan wilt zien verdwijnen, deze lens laat je niet in de steek. Met een constant diafragma van f/2.8 krijg je heldere, levendige foto's, zelfs bij het vallen van de nacht.

Weerbestendig

Maak je geen zorgen over een beetje regen of wat zilte zeelucht - deze lens is gebouwd als een tank en houdt stand tegen de meest grillige weersomstandigheden. Dus als je jezelf betrapt op een onverwachte dans in een lokale bar of als je per ongeluk een golf over je heen krijgt terwijl je een klif beklimt, weet dan dat je fotoapparatuur net zo stoer is als jij.

Besluit

De Sony FE 16-35mm f/2.8 GM lens is niet zomaar een stukje glas - het is een veelzijdige lens. Je beste vriend, je reisgezel en je ticket naar eindeloze avonturen op je reis. Neem deze lens dus zeker mee in je cameratas als je binnenkort op vakantie gaat. Je zult elke seconde ervan vastleggen met stijl en prachtige beelden als resultaat.


Verhalen zoals deze:

Reviews
Content creators en vloggers opgelet! | Sony ZV-E1 Review
Lees meer
Reviews
(Ga voor de actievoorwaarden van de Sony ZV-E1 naar de onderkant van dit artikel)De ultieme (vlog)camera voor content creators is hier! De Sony ZV-E1 Mirrorless Camera (E-mount) in een stijlvolle zwarte uitvoering is ontworpen als een...
28-06-2023
Door Budgetcam
Klantreview | Rotolight Titan X1
Lees meer
Reviews
Sinds kort hebben wij de Rotolight Titan X1 aan ons assortiment toegevoged. De Titan X1 en vooral de Titan X2 zijn wel bekend in de high-end filmwereld. Daarom hebben wij Tomas Overtoom (DoP) gevraagd of hij de Titan X1 wilde gebruiken...

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!