Door grote vraag is het extra belangrijk om tijdig te reserveren en teleurstelling te voorkomen!

Switch & Stream

30-03-2020 Door Baltasar Thomas Tips & Tricks

Bij Budgetcam hebben we veel verschillende oplossingen voor een live streaming shoot, waar eventueel ook moet worden geschakeld/geswitched. In deze blogpost zetten we 15 streaming-animals voor je onder elkaar, onder verdeeld in 2 categorieën: quick & portable en professional broadcast

Quick & Portable

1. GoPro Hero 8
Wist je dat je met de GoPro Hero 8, in combinatie met de GoPro app op Andorid of iOS, rechtstreeks wireless kan streamen naar Facebook en YouTube? De setup is super snel en simpel, maar varieert enigszins per streaming platform. Lees hier de userguide van GoPro. 

2. Teradek Vidiu Pro
Met de Teradek Vidiu Pro Live Streaming HDMI Encoder stream je zonder PC/Mac, rechtstreeks naar USTREAM, YouTube Live en andere livestream platforms.

Je kan de Teradek Vidiu Pro via Bluetooth besturen vanaf je smartphone en tablet.

3. Blackmagic ATEM Mini
De ATEM Mini van Blackmagic Design is een ultra-compacte switcher met streaming-mogelijkheden via USB-C. Dit maakt hem ideaal voor de kleine tot middelgrote multicam studio. 

4. Blackmagic Web Presenter + Teranex Smart Panel Live
Met de Web Presenter van Blackmagic met ingebouwde Teranex Smart Panel stream je audio en video via SDI of HDMI met hetzelfde gemak als een eenvoudige USB webcam.

5. Blackmagic Design Intensity Shuttle
De Blackmagic Design Intensity Shuttle is een eenvoudige en betaalbare oplossing om te streamen. Verbind je camera via de HDMI of analoge inputs, verbind de shuttle aan je Mac/PC via USB en je bent ready for YouTube Live & Facebook Live!

6. Blackmagic ultrastudio mini recorder
Blackmagic ultrastudio mini recorder is een van de simpelste en snelste oplossingen om 1 camera signaal (HDMI of SDI) rechtstreeks aan je Mac te verbinden via thunderbolt. Vervolgens kan je streaming software naar keuze gebruiken om direct live te gaan.

Onze keuze voor gratis streaming software: OBS Studio.

7. Magewell
De Magewell USB Capture Gen 2 is werkelijk Plug & Play. Je sluit je camera aan via HDMI en vervolgens de Magewell aan je MAC/PC via USB 3.0. De Magewell kan een signaal doorsturen tot 1920x1080 60p en heeft geen stuurprogramma’s nodig om te functioneren. Easy does it!

Professional Broadcasting

8. Z CAM E2 / Z CAM E2 F6
Met de Z CAM E2 (mft cinema camera) en de Z CAM E2 F6 (full-frame cinema camera) kan je op 3 verschillende manieren aan de slag met streaming: ethernet, hdmi en wireless, via de Z CAM IOS app.

In de blogpost Survival Tips spraken we ook al over deze underdog in het kader van de Z CAM E2 contest, waarbij je met het maken van een korte docu of fictiefilm een van de flagship camera’s kan winnen!

Voor uitgebreide info over de contest en voor info en hulp met de streaming mogelijkheden, word lid van de user group van Z CAM op Facebook.

9. Atomos Sumo 19
De Atomos SUMO19 ondersteunt live quad channel (vier bronnen) HD switchen en recorden.

Ideaal voor een professionele switch & stream klus in combinatie met een PC/Mac configuratie met software (zoals OBS studio) of in combinatie met onze Teradek Vidiu Pro 

10. Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K/6K
De Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K/6K zijn instapniveau cinema camera's, maar wist je dat ze ook super geschikt zijn als live productie camera's?

Ten eerste beschikken beiden camera's over een Dual Native ISO sensor, waarmee de camera's een streepje voor hebben op alternatieven, wanneer het aankomt op filmen met weinig licht.

Daarnaast kunnen de Pockets een LUT toevoegen aan de HDMI output signaal. Je kunt de Pockets het beste combineren met native Micro Four Thirds lenzen en de Atem Mini Pro. Met deze combinatie behoudt je camera controle via HDMI zoals starten/stoppen van je recording, aanpassen van ISO en diafragma.

11. Blackmagic ATEM Television Studio Pro HD
4 HDMI inputs, 4 SDI inputs en boordevol professionele functies. Geleverd in een in een flightcase. Een ideale all-in-one professionele switcher met fysieke controls.

Ga je streamen? Gebruik hem dan bijvoorbeeld in combinatie met onze Teradek Vidiu Pro of naar Mac/PC met streaming software zoals OBS Studio.

12. Sony MCX-500 Multi-Camera Live Producer
Een ideale switcher voor professionele multi-cam live recordings in combinatie met een monitor zoals de Atomos SUMO19 en bijvoorbeeld een Sony PXW-FS5 of HXR-NX5R.

De MCX-500 kan niet alleen schakelen en het signaal doorsturen via SDI en HDMI, hij heeft ook de mogelijkheid om intern je sessie op te nemen op een SD-kaart.

Let op! Een Macbook kan helaas niet direct als HDMI input worden aangesloten i.v.m. HDCP. Dit kan eventueel wel via de VGA input.

13. Sony HXR-NX5R
De Sony HXR-NX5R gaat al enige tijd mee en is nog altijd een super veelzijdige en betaalbare camcorder voor live events.

Gebruik hem in combinatie met de Sony MCX-500 en een monitor of stream rechtstreeks vanaf de camera via wifi naar USTREAM.

14. Panasonic AG-CX350
De Panasonic AG-CX350 is een absoluut monster van een camcorder. Hij heeft een enorm aantal goede codec opties, waaronder de 4K 400mbps ALL-I codec die je misschien kent van de Panasonic GH5(s) en de EVA-1. Maar het mooiste aan deze camcorder is het feit dat hij het RTMP-protocol ondersteunt en zodoende direct kan streamen naar onder andere YouTube en Facebook.

15. JVC GY-HM250E
De JVC GY-HM250E is een 4K camcorder van JVC die super eenvoudig, direct uit de camera met een netwerk kan verbinden en Full-HD kan streamen naar o.a. YouTube Live.

Daarnaast geeft de GY-HM250E je de mogelijkheid om tijdens het recorden of streamen lower-thirds aan je video toe te voegen en heeft hij verschillende interne codecs, waaronder een H.264 codec met 4:2:2 subsampling in 4K. 


Verhalen zoals deze:

Tips & Tricks
Waarom je deze camera accessoires niet mag missen!
Lees meer
Tips & Tricks
Als je een camera bij ons huurt, wil je natuurlijk de beste foto's en video's maken. Daarom bieden we je niet alleen de nieuwste en beste camera's te huur aan, maar ook een ruime keuze aan accessoires die je huurervaring nog beter maken....
02-04-2024
Door Budgetcam Marketing
Lenskeuze: Ontdek hoe je de juiste kiest!
Lees meer
Tips & Tricks
Het kiezen van de juiste lens is essentieel voor het succes van je project. Of je nu een filmmaker, fotograaf of een creatieve ziel bent, het kiezen van de juiste lens kan een wereld van verschil maken. In deze blog bespreken we de...
28-03-2024
Door Budgetcam Marketing

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!