Waarom je deze camera accessoires niet mag missen!

02-04-2024 Door Budgetcam Marketing Tips & Tricks

Als je een camera bij ons huurt, wil je natuurlijk de beste foto's en video's maken. Daarom bieden we je niet alleen de nieuwste en beste camera's te huur aan, maar ook een ruime keuze aan accessoires die je huurervaring nog beter maken. In deze blog vertellen we je welke accessoires je niet mag missen tijdens jouw volgende huurproject  en waarom ze zo handig zijn.

Bekijk hier direct alle assortimenten.

Geheugenkaarten | Reserve accu’s | Statieven | Filters

Extra geheugenkaarten

Niets is vervelender dan midden in een fotoshoot of een opname ontdekken dat je geheugenkaart vol is. Daarom raden we je aan om altijd één of meerdere extra geheugenkaarten mee te nemen als je een camera huurt. Zo kun je zoveel foto's en video's maken als je wilt, zonder je zorgen te maken over de opslagruimte. Bij ons kun je geheugenkaarten van verschillende capaciteiten en snelheden huren, passend bij je camera en behoeften.

De meest voorkomende kaarten zijn de SD Kaarten in 64GB en 128GB, de CFexpress Type A kaarten in 80GB en 160GB en de CFexpress Type B kaarten in 128GB en 512GB.

Bekijk hier het volledige assortiment geheugenkaarten.

Reserve accu’s

Een andere situatie die je wilt vermijden, is dat je camera uitvalt door een lege batterij. Zeker als je op locatie bent of een lange dag hebt gepland, wil je niet zonder stroom komen te zitten. Daarom is het verstandig om altijd één of meerdere reserve accu’s mee te nemen als je een camera huurt. Zo kun je snel weer aan de slag met je project. Wij bieden een breed assortiment reserve accu's aan. Zo kun je er zeker van zijn dat je gehuurde camera altijd opgeladen is.

De meest gehuurde accu’s zijn de Sony NP-FZ100, de Canon LP-E6 en de Sony NP-F970. Verder biedt Budgetcam ook accu’s voor Fujifilm,  grotere V-mount accu’s en nog veel meer andere varianten voor camera’s, lampen etc. 

Bekijk hier het volledige aanbod accu’s.

Statief

Een statief is een onmisbaar accessoire voor elke fotograaf of videograaf. Met een statief kun je je camera stabiel en stevig neerzetten, waardoor je scherpere en mooiere beelden krijgt. Een statief is vooral handig als je werkt met een lange sluitertijd, een grote zoomlens, een lage lichtsituatie of een timelapse. Bij ons kun je verschillende soorten statieven huren. Van lichtgewicht en compact tot zwaar en robuust. 

Als je iets klein en lichts zoekt, dan raden wij de Manfrotto Befree Live Statief aan. In het geval dat je iets stevig wilt dan kan je kijken naar het Sachtler System 18 S2 ENG 2 MCF Statief. Wil je een medium stevig statief, dan is de Manfrotto Nitro N8 een hele mooie optie, dit is ook ons meest verhuurde statief. 

Bekijk hier het volledige assortiment statieven.

Filters

Filters zijn kleine accessoires die je voor je lens kunt plaatsen om het effect van het licht op je beelden te veranderen. Filters kunnen je helpen om de kleuren, het contrast, de scherpte, de reflecties en de sfeer van je foto's en video's te verbeteren. Er zijn veel verschillende soorten filters, met elk een eigen doel en effect. Bij ons kun je filters huren die geschikt zijn voor je camera en je lens. Enkele voorbeelden van filters die je kunt huren zijn:

  • Een polarisatiefilter. Dit filter zorgt ervoor dat de reflecties en schitteringen van glas, water of metaal verminderen en de kleuren en het contrast versterkt.
  • Een ND-filter. Dit filter zorgt ervoor dat de hoeveelheid licht die door je lens komt vermindert en je zo meer controle geeft over de sluitertijd en het diafragma. Een ND-filter is handig als je wilt werken met een lange sluitertijd of een groot diafragma in een heldere omgeving.
  • Een black pro-mist filter kan je gebruiken om je beelden een dromerig en cinematisch effect te geven. Een black pro-mist filter verlaagt het contrast en de intensiteit van de hooglichten in je shot. Het creëert een zachte, mistige sfeer die het licht doet "bloeien".

Wij bieden onze filters aan in verschillende maten zodat je voor zo goed als elke lens een filter tot je beschikking hebt, van 46mm tot zelfs 95mm. 

Bekijk hier het volledige assortiment filters.

Conclusie

Zoals hierboven beschreven, zijn er veel accessoires die je kunt gebruiken om jouw project en huurervaring nog beter te maken. Extra geheugenkaarten, reserve accu’s, een statief en filters zijn slechts enkele voorbeelden van de accessoires die we aanbieden. Als je meer wilt weten over onze accessoires of als je een camera wilt huren, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag om de beste keuze te maken voor je project. 


Verhalen zoals deze:

Tips & Tricks
Lenskeuze: Ontdek hoe je de juiste kiest!
Lees meer
Tips & Tricks
Het kiezen van de juiste lens is essentieel voor het succes van je project. Of je nu een filmmaker, fotograaf of een creatieve ziel bent, het kiezen van de juiste lens kan een wereld van verschil maken. In deze blog bespreken we de...
28-03-2024
Door Budgetcam Marketing
The Rise of the podcast #1 | Babette Rijkhoff
Lees meer
Tips & Tricks
Het is niet eens zo lang geleden dat podcasts echt een ding zijn geworden, maar inmiddels zijn podcasts zoals The Joe Rogan Experience, Stuff You Should Know en Planet Money niet meer weg te denken. Ook in Nederland zijn podcasts erg...

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!