Bestel op tijd, zodat we je de beste service kunnen bieden in verband met de grote vraag naar onze apparatuur.

Mirrorless vs Spiegelreflex

07-03-2024 Door Budgetcam Overig

Mirrorless camera’s: de toekomst van fotografie en video?

Mirrorless camera's (ook wel systeemcamera’s genoemd) en spiegelreflexcamera's (ook wel DSLR’s genoemd) zijn twee populaire soorten camera's voor fotografie en video. Maar wat zijn nu de belangrijkste verschillen en voordelen van mirrorless camera's ten opzichte van spiegelreflexcamera’s? In deze blog bespreken we drie voordelen van mirrorless camera's. 

De voordelen van mirrorless:

  • Grootte en gewicht
  • Snelheid
  • Video

Verschillende mirrorless camera's huren bij Budgetcam

Mirrorless camera's zijn kleiner en lichter dan spiegelreflexcamera's, omdat ze geen spiegel hebben. De spiegel in een DSLR reflecteert het licht in de lens naar de zoeker. Hierdoor ziet de fotograaf wat de lens ziet. Bij een mirrorless wordt de informatie door de sensor digitaal naar de zoeker gestuurd waardoor er geen spiegel nodig is. 

Ook zijn lenzen van mirrorless vaak kleiner en lichter. Dit is ideaal voor reisfotografie, straatfotografie of dagelijks gebruik.

Bij Budgetcam bieden wij verschillende mirrorless camera’s, waarvan sommige hybride zijn voor fotografie en videografie, terwijl andere zich meer specialiseren op een bepaald aspect.

Enkele van de meest verhurende zijn als volgt:

Bekijk hier alle mirrorless camera's die te huur zijn bij Budgetcam 

Snelheid

Mirrorless camera's zijn sneller dan DSLR’s, omdat ze geen spiegel hebben die op en neer moet klappen. Hierdoor kunnen ze een hogere beeldsnelheid, kortere sluitervertraging en snellere autofocus bereiken. Dit is handig voor actiefotografie, sportfotografie of wildlife fotografie, waarbij je geen moment wilt missen.

Hierbij enkele van de snelste camera’s die wij verhuren: 

Video

Mirrorless camera's zijn beter voor video dan DSLR’s, omdat ze betere autofocus, beeldstabilisatie, beeldkwaliteit en meer videofuncties bieden. Zo kun je met mirrorless in 4K of zelfs 8K filmen, met een hoge bitrate, een hoge framesnelheid en een log-profiel. Als je voornamelijk video opneemt dan is een mirrorless de allerbeste optie. 

Bij Budgetcam kun je mirrorless camera's huren die uitstekend zijn voor video. Enkele van ons meest verhurende camera’s zijn:

Conclusie

Dit zijn enkele van de voordelen van mirrorless ten opzichte van DSLR. Natuurlijk zijn er ook nog andere factoren die een rol spelen bij het kiezen van een camera, zoals de prijs, de beschikbaarheid, de compatibiliteit, de gebruiksvriendelijkheid, de persoonlijke voorkeur en meer. Het belangrijkste is dat je een camera kiest die bij jouw behoeften en stijl past.

Bekijk hier ons volledige aanbod fotocamera's.

Meer informatie 

Als je meer wilt weten over de verschillende soorten camera's, of als je een camera wilt huren voor een speciale gelegenheid, neem dan contact op met ons. Wij hebben ruime ervaring en kennis op het gebied van fotografie en video, en we kunnen je adviseren over de beste camera voor jouw project. 

Je kunt bij ons ook terecht voor accessoires, zoals statieven, flitsers, microfoons, geheugenkaarten en meer. Wij bieden een snelle en betrouwbare service, met een scherpe prijs en een goede kwaliteit.


Verhalen zoals deze:

Overig
Sony FX3 en FX30: Try before you buy
Lees meer
Overig
Ben je klaar om de wereld van Sony in te duiken? In samenwerking met Kamera Express bieden wij een te gekke ‘try before you buy’-actie aan voor de Sony FX3 en FX30. Met de try before you buy actie heb jij de mogelijkheid om een...
08-07-2024
Door Budgetcam
Recap | MPN Fotovakbeurs
Lees meer
Overig
Afgelopen week waren wij, voor de eerste keer, te vinden op de MPN Fotovakbeurs in de Brabanthallen. Dé vakbeurs voor professionele fotografen. Een plek waar Budgetcam natuurlijk niet mag ontbreken. Hier stonden wij samen met Kamera...
05-04-2023
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!