Review: Nikon D500 DSLR

21-07-2016 By Budgetcam Reviews

Een middag crossen met een Land Rover Defender in de bossen van Duitsland; de perfecte kans om de Nikon D500 aan een ruige proef te onderwerpen. Is dit echt zo’n beest in het maken van actiefoto’s met zijn supersnelle auto-focus? Let’s find out!

Wat me als eerste opviel is dat de D500 een best wel flinke camera is. Stukken groter dan andere APS-C DSLRs zoals de D7200 en Canon 7DII en zelfs groter dan de instap full-frame D750 en 6D. Een echt werkpaard dus. Met een heerlijke grip waarmee je vol vertrouwen naast het voetbalveld kan rennen of , zoals ik, door de bosjes kan kruipen, naar je volgende standpunt zonder het idee te hebben dat je camera elke seconde uit je handen kan glijden. Misschien is hij net iets te lomp om comfortabel mee over een boulevard in Zuid-Frankrijk te sjouwen op vakantie maar hier zijn zijn technische specificaties dan ook eigenlijk wel een overkill.

Door de EXPEED 5 processor, APS-C sensor en in verhouding wat lagere pixel count van 20.9 megapixels haalt de camera in burst mode een stevige 10fps. Wat meer dan genoeg is om geen enkel actiemomentje te missen, of het nu twee botsende voetballers zijn of twee botsende edelherten. Deze 10fps burst mode houdt de camera tot maar liefst 200 foto’s vol zolang je op de XQD kaart schiet.

Bij een snelle burst mode hoort natuurlijk een snelle autofocus en geloof me, daarmee zit je zeker goed bij de D500. Door een 153-punten autofocus systeem dat over de hele breedte van je frame verspreid zit zul je nooit meer een shot missen omdat het out of focus is. Ik durf gerust te zeggen dat de D500, samen met zijn grotere en stuk duurdere broer de D5, op dit moment de beste autofocus op de markt hebben.

Het is ook goed om te zien dat Nikon qua video in zijn DSLRs iets meer met de tijd mee gaat dan Canon, de D500 schiet video in 4K. Een extra platte picture profile, een externe microfoon ingang en een koptelefoon uitgang zorgen ervoor dat het een prima video camera wordt. Maar vergeleken met de beeldkwaliteit, uitgebreide functies en codecs van zijn 4K mirrorless neefjes van Sony voelt het bij de D500 toch eigenlijk meer als een extra-tje.

Al met al is de D500 toch wel de nieuwe koning van de APS-C camera’s. Met een super snelle burst mode en een nog snellere autofocus is dit de ideale camera voor sport en natuurfotografie en zul je nooit een actiemoment missen!

Ook een keer aan de slag met dit supersnelle monster? Reserveer hem direct!


Stories like this one:

Reviews
Customer review | Sony FE 16-35mm f/2.8 GM
Read more
Reviews
AUTHENTIC MADEIRA CAPTURED WITH THESE TWO LENSESThe purchase of lenses and other photographic equipment can quickly become expensive. With a decent setup, you are easily over 5,000 EUR. So renting equipment can be a solution. Especially...
18-03-2024
By Stefan Desaeyere
Attention content creators and vloggers! - Sony ZV-E1 Review
Read more
Reviews
(For the terms and conditions of the Sony ZV-E1 promotion, please refer to the bottom of this article.)The ultimate (vlog) camera for content creators is here! The Sony ZV-E1 Mirrorless Camera (E-mount) in a stylish black design is...
28-06-2023
By Budgetcam

Stay informed of all discount promotions

Sign up for our newsletter and stay informed