Attention: We will be closed on Sunday May 20th and Monday May 21st due to Pentecost. Please book in your reservation timely for before and after these dates.

Behind the Scenes | Daisy

01-02-2023 By Budgetcam Behind the scenes

In deze behind the scenes nemen we je mee achter de schermen van de korte fictie film Daisy. Deze film is het eindwerk van een schoolopdracht gemaakt door studenten van St. Joost, School of Art & Design.

Het verhaal van de film ging over een man genaamd Liam die bij een techlab werkt gespecialiseerd in AI & robotics en over een AI genaamd Daisy. Zij wordt door een coderingsfout zelfbewust en krijgt een robot lichaam. Door dit komt Daisy er al snel achter dat de mensheid de wereld kapot aan het maken is, dit wilt zij tegenhouden door de populatie te verminderen en Liam is het eerste slachtoffer. 

De crew heeft de film in 1 dag kunnen schieten en hebben hiervoor onder andere gebruik gemaakt van Budgetcam apparatuur. Alle beelden zijn geschoten op een Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K met de Samyang Xeen primeset: 24, 50, 85mm. Waarvan voor het grootste gedeelte van de beelden gebruik is gemaakt van de 24mm en de 50mm.

De gehele set bestond uit de Blackmagic, de hiervoor genoemde lenzen en een Shape Shoulder rig met Tilta magic arm. Hierop is vervolgens de Ninja V gebruikt als afkijkscherm. De Lilliput monitor is gebruikt als extra afkijk monitor. 

Voor licht is er gebruik gemaakt van de krachtige Aputure Nova p600C. Dit heeft inprincipe de film gemaakt. Deze RGB LED panel heeft voor de gehele look en feel gezorgd van de film. Colourgraden was hierdoor bijna niet nodig.

De volledige apparatuurlijst vindt je onderaan deze blogpost, de Behind the Scenes video van de film vindt je hieronder:

Apparatuurlijst


Stories like this one:

Behind the scenes
Behind the Scenes | Coffee House
Read more
Behind the scenes
In deze blogpost nemen we je mee achter de schermen van de korte fictiefilm Coffee House door Thuy Nguyen. Het verhaal over trouw, liefde en de gevolgen van verslaving in de Rotterdamse onderwereld.Was dit een fotoshoot, filmopnames,...
06-11-2023
By Budgetcam
Behind the Scenes | Wounds
Read more
Behind the scenes
In this blog post, we take you behind the scenes of the independent, short fiction film "Wounds". The project is a collaboration between Martin Alexandre (Spain, 1992) and Jacob Brookes-Clayton UK, 1993), two artists-in-residence at WOW...
27-06-2023
By Budgetcam

Stay informed of all discount promotions

Sign up for our newsletter and stay informed