Select a country to see prices and establishments for your location.
Select a country to see prices and establishments for your location.

Over Budgetcam

Enter the international short film contest Myrødereel and win 150,000 euros. The best Benelux entry also wins 250,- rental credit from Budgetcam.

Maak kans op een Panasonic G9 Try Out

30 April 2021 By Budgetcam Other

Sinds kort hebben we de Panasonic Lumix G9 opgenomen in ons assortiment. Samen met de V-log firmware upgrade is de Panasonic G9 is op dit moment de beste keuze voor hybrid shooters die graag Micro Four Thirds camera's gebruiken. 

Om de launch van deze toffe body te vieren hebben we samen met Panasonic een exclusieve actie opgezet. De G9 Try Out. Wij gaan een hele hoop verhuur beurten van één dag kosteloos weggeven. Ben jij een hybrid shooter, fotograaf of heb je altijd al de Panasonic G9 willen testen? Vul dan DIT formulier in en misschien ben jij wel een van de gelukkigen. Aanmelden kan t/m eind juli.

 

Panasonic Lumix DC-G9

De Panasonic G9 werd eind 2017 geïntroduceerd als dé fotografie systeemcamera voor Micro Four Thirds. Met een 20.3MP Live MOS sensor zonder AA filter, interne 5-axis beeldstabilisatie, 20 fps burst met behoud van autofocus en een duizelingwekkende 80MP Raw/JPEG High-Resolution modus.

Body

De Panasonic Lumix G9 weegt slechts 658 gram, hierdoor is hij iets lichter dan de GH5 (725 gram) ondanks dat de twee ongeveer even groot zijn. Zoals verwacht van een Panasonic flagship systeemcamera is de G9 robuust gebouwd en tevens weather-sealed. De body van de G9 heeft een diepere grip dan de GH5 wat erg fijn is voor fotografen en hybrid shooters die het liefst handheld filmen.

Als het aankomt op inputs en kaartslots heeft de G9 veel in huis. Zo heeft hij twee UHS-II kaartslots, een headphone jack, microphone jack, full-size HDMI en een USB 3.0 jack waarmee je de camera kunt opladen.

Fotografie

Met een 20.3MP Live MOS sensor zonder AA-filter (hierdoor worden foto's iets scherper), een grote 3.68M elektronische zoeker met een magnificatie van 0.83x, 20 fps met continu autofocus bij gebruik van de elektronische sluiter, 9fps met de mechanische sluiter en een duizelingwekkende 80MP High-Resolution modus wordt het wel duidelijk dat de G9 primair ontworpen is met fotografen in gedachte.

Video

Na firmware update 2.0 is de Panasonic G9 inmiddels heus een goed alternatief geworden voor de GH5 of zelfs de betere keuze voor hybrid shooters die hoge kwaliteit foto en video willen schieten.  Zo kan de G9 4K 4:2:2 10-bit tot wel 30p intern filmen en tot 60p extern in combinatie met bijvoorbeeld de Atomos Ninja V. Verder bracht de update ook Variable Frame Rate naar de camera, V-Log L voor meer controle over de color grade en Waveform Monitoring.

Conclusie

De Panasonic G9 is op dit moment de beste keuze voor hybrid shooters die graag Micro Four Thirds camera's gebruiken. Met een indrukwekkende burst rate, 20.3MP sensor, 80MP High-resolution modus en 4K 4:2:2 10-bit interne opname kunnen zowel fotografen als hybrid shooters de meeste shooting situaties aan.

Bovendien is de Panasonic G9 een stuk compacter dan vergelijkbare Full Frame camera's en heb je in combinatie met de Panasonic 12-35mm f/2.8 en 35-100mm f/2.8 genoeg zoombereik en dat in een zeer compacte en lichte form factor.

Stories like this one:

9.7 - 6465 ratings