Uitgelicht: Sam Golbach & Jan Willem Kok

01-02-2017 By Sam Golbach & Jan Willem Kok Other

Van corporate video tot muziekvideo en webcontent; het portfolio van  Sam Golbach is super veelzijdig. Reden genoeg om een van zijn video’s op de Budgetcam homepage te tonen. Hoe gaat hij te werk en met welke apparatuur draait hij het liefst? 

Apparatuurkeuze

Omdat de keuze van de apparatuur afhangt van het type klus of idee is het heel lastig om 1 camera of manier van filmen te kiezen die overal voor inzetbaar is. Over het algemeen ben ik toch wel heel erg verkocht aan de camera’s van Sony. Van origine ben ik een Canon gebruiker maar door de jaren heen merk ik dat de camera’s van Canon steeds meer achter beginnen te lopen op die van Sony. Het plaatje van de Canon blijft natuurlijk mooi maar daar is het wat mij betreft ook wel mee gezegd.

Ik kies over het algemeen het liefst de FS7 omdat deze toch wel het meest compleet is. Super slow motion, weinig ruis, 4K, bewerkelijke SLOG, noem maar op.

Soms kies ik ook voor de FS5, wanneer ik een camera nodig heb die niet te veel op mag vallen, maar wel in de buurt moet komen bij de kwaliteit van de FS7.

Wanneer er veel van locatie gewisseld wordt en er mogelijk ook op donkere, slecht belichte plekken gefilmd moet worden, kies ik voor de A7s II.

Videoclip Quibus

De videoclip van QUIBUS - SAVE SOME moest overkomen als een droom. De track gaat over een relatie die uit is, maar nog niet verwerkt.In de film is een jongen te zien die door een soort droomwereld heen wandelt waarin hij objecten en situaties tegen komt die hij op zijn manier probeert te verwerken, maar gemakkelijk gaat het niet. Om de emoties en de eenzaamheid van het gevoel wat je dan kan hebben te verbeelden, kozen we voor veel scherpte/diepte, dus de diafragma zo ver mogelijk open. Ook kozen we voor wijde en uitgestrekte locaties, behalve de tunnel natuurlijk, die verbeeld de tunnelvisie waar hij uit komt.

Om de droom extra overtuigend over te laten komen vonden we het belangrijk dat de overgangen tussen de verschillende situaties smooth en bijzonder moesten zijn. Ik vind het over het algemeen ook heel leuk om dit soort overgangen te bedenken. Aan het eind van zijn verwerkingsproces verbrand hij al zijn herinneringen en kijkt hij ze na terwijl die opgaan in rook. Maar wat er precies op gaat in rook, dat laten we aan de verbeelding over.

Zoals ik al zei; gekke overgangen, ik hou er van!

Eind vorig jaar kwamen de eigenaren van Swinckels in Twello naar me toe met de vraag of ik de film wou maken die het startschot moest betekenen van de heropening van hun geliefde restaurant Swinckels in Twello.

Na de brand die maart vorig jaar hun pand heeft verwoest hebben ze in no time geschakeld en de verbouwing en restauratie in volle gang gezet. Nu is het pand bijna af en was de eer aan ons om dit alles proberen te vatten in een korte film.

Met z'n allen hebben we een prachtig idee gecreëerd en met een mooi team hebben we dit idee verwezenlijkt.

Voor meer informatie over wat wij maken of onze contact gegevens kun je terecht op www.samgolbach.com. Ook de Facebook is (redelijk) actueel en is het ook zeker waard om in de gaten te houden!  

Credits:Regie: Sam GolbachCamera: Jan Willem KokBehind the scenes foto’s: Roy Manuhutu

Ook een keer met je video op de homepage? Stuur een mail naar info@budgetcam.nl!


Stories like this one:

Other
Mirrorless vs DSLR
Read more
Other
Mirrorless cameras: the future of photography and video?Mirrorless cameras (also called system cameras) and SLRs (also called DSLRs) are two popular types of cameras for photography and video. But what are the main differences and...
07-03-2024
By Budgetcam
Recap | MPN Fotovakbeurs
Read more
Other
Afgelopen week waren wij, voor de eerste keer, te vinden op de MPN Fotovakbeurs in de Brabanthallen. Dé vakbeurs voor professionele fotografen. Een plek waar Budgetcam natuurlijk niet mag ontbreken. Hier stonden wij samen met Kamera...
05-04-2023
By Budgetcam

Stay informed of all discount promotions

Sign up for our newsletter and stay informed