Uitgelicht: Check Me Producties

26-11-2016 By Danny Stolker Other

Een superstrakke showreel op de Budgetcam homepage, van Check Me Producties dit keer. Danny Stolker is regisseur, DOP en eigenaar van dit productiebedrijf uit Rotterdam. Hij geeft je graag een kijkje in de keuken:

Net als bijna alle makers zijn wij begonnen vanuit een passie om mooie/inspirerende verhalen te vertellen. Maar de realiteit is, net als bij de meeste makers, uiteraard dat het grootste gedeelte van het werk simpelweg bestaat uit opdrachten die zich daar niet altijd voor lenen. Opdrachten die je zo goed mogelijk uitvoert en er zoveel mogelijk van je eigen visie in stopt, maar waarvan het belangrijkste is dat je communiceert wat de opdrachtgever van je verlangt. Een video moet goed zijn binnen zijn context. En als je toevallig niet op zoek bent naar een baan als accountant bij de Belastingdienst dan is een wervingsvideo voor dat doeleinde waarschijnlijk super saai voor jou om te zien en klik je die na 2 lange seconden weg. Prima en als maker niets om je voor te schamen. Wat ons betreft is de truc het vinden van de juiste balans en zorgen dat elke opdracht een element bevat wat het leuk maakt.

Soms moet je ideeën of inspiratie even “parkeren” totdat ze ineens op hun plaats vallen. Een goed voorbeeld hiervan is een opdracht die we onlangs voor LG hebben gedaan. De opdracht was twee “Inspirational Shorts” te bedenken die als commercial worden ingezet voor de nieuwe LG Oled Tv’s. Eén van de shorts moest meer op de professionele gebruiken gericht zijn en de andere meer op de consument.

Regie: Danny Stolker DOP: Nanko Goeting op Red Epic met Samyang primes.

De eerste gaat over kunstenaar Super-A. Een oude vriend van mij die ik al zeker 10 jaar niet gesproken had. Onlangs zag ik zijn werk weer eens voorbij komen en raakte er erg door geïnspireerd.  Ik mailde hem meteen om te zeggen dat het me tof leek om een keer iets voor hem te maken. Dat komt wel eens keer als ik het wat rustiger heb, dacht ik. En toen kwam LG. Het viel meteen op zijn plek. Zijn verhaal was voor mij super logisch om te koppelen aan die LG Oled tv. Realistische kleuren, contrasten etc. Ik ben blij dat we hiermee een commercial hebben kunnen maken waarbij  we de boodschap op een natuurlijke manier hebben kunnen vertellen en dat we tegelijker tijd iemand hebben kunnen laten zien aan “de wereld” die ons ook inspireert.

Regie: Danny Stolker DOP: Nanko Goeting op Black magic 4k met Samyang primes.

Hetzelfde geldt voor de Oesterkoning. Ik ontmoette hem en zijn vrouw een aantal jaar geleden toen ze de hoofdrol speelden in een corporate film en commercial die ik draaide voor de Holland America Line:

DOP: Danny Stolker op 5dmk2 met Canon zooms

Succesvol zijn als ondernemer met zoiets aparts als oesters serveren, maar daarnaast 3 villa’s op Bali verhuren en af en toe modellenwerk doen. Deze mensen zijn levensgenieters en dat zie je aan ze. Hun verhaal is altijd ergens in mijn achterhoofd blijven hangen en nu voor LG viel het op zijn plek. We zochten ook hier weer een natuurlijk reden om die Oled TV in de spot te verwerken. Maar wat zou er dan op te zien zijn? Films wordt lastig qua rechten… Vissen, dat is vet qua kleur ed, maar waarom dan en wie kijkt ernaar? Het moest iemand zijn die zo’n tv zou kunnen betalen want ze zijn niet goedkoop. Maar niet zomaar een rijke stinkerd, iemand die hard werkt voor zijn geld en het belangrijk vindt om overal het beste uit te halen. Bam! Guido de Oesterkoning dus.

Verder werkt het voor mij goed dat ik het middel misschien wel net zo leuk vind als het doel. Dus als er inhoudelijk niets bijzonders te vertellen valt vind ik het ten alle tijden nog super tof om bijvoorbeeld een nieuwe camera, of lenzen uit te proberen. Wij zijn zelf in het bezit van een basis set waar we altijd mee uit de voeten kunnen maar huren verder voor elke klus bijna iets anders. Soms draaien we op onze Sony A7s met een Gimbal, maar vaak op een Canon c100 mk2Sony fs7Blackmagic Pocket of 4k en voor grotere klussen Red Epic of Arri Amira/Alexa mini. Wat betreft lenzen ben ik erg blij met de Samyang primes. Deze gebruiken we het meest. Ze zijn voor de prijs supergoed, scherp en neutraal. Tenzij we voor een bepaalde karakter gaan. Wat dat betreft raak je eigenlijk nooit uitgespeeld.

Regie: Danny Stolker DOP: Nanko Goeting op Alexa mini met Kowa lenzen.

Als laatste is lol voor ons een essentieel onderdeel van ons werk. Wij realiseren ons heel goed dat we bijzonder werk hebben. Je ontmoet altijd weer interessante mensen, komt op de meest bijzondere plekken en krijgt letterlijk de kans om de wereld vanuit verschillende hoeken te bekijken. Dit zorgt ervoor dat we elke klus, of het inhoudelijk inspirerend is of niet, weer met een grote lach op de gezichten induiken.

Check me Producties  Reel ‘15

Geinspireerd? Boek direct Danny’s favoriete set!


Stories like this one:

Other
Mirrorless vs DSLR
Read more
Other
Mirrorless cameras: the future of photography and video?Mirrorless cameras (also called system cameras) and SLRs (also called DSLRs) are two popular types of cameras for photography and video. But what are the main differences and...
07-03-2024
By Budgetcam
Recap | MPN Fotovakbeurs
Read more
Other
Afgelopen week waren wij, voor de eerste keer, te vinden op de MPN Fotovakbeurs in de Brabanthallen. Dé vakbeurs voor professionele fotografen. Een plek waar Budgetcam natuurlijk niet mag ontbreken. Hier stonden wij samen met Kamera...
05-04-2023
By Budgetcam

Stay informed of all discount promotions

Sign up for our newsletter and stay informed