Attention: We will be closed on Sunday May 20th and Monday May 21st due to Pentecost. Please book in your reservation timely for before and after these dates.

Klantreview: Panasonic Lumix GH5

08-05-2017 By Metin Karatas Reviews

Ik gebruik de Panasonic GH4 nu ruim twee jaar met heel veel plezier. Het grootste gedeelte van mijn films bestaat uit bruiloften. Ik gebruik hierbij de metabones speedbooster en de Sigma 18-35 lens. Deze combo is voor mij de meest geniale combo. De GH4 doet alles wat ik wil en op een kwaliteit die mijn klanten altijd doen verbluffen. Waarom dan de GH5? Wat heeft Panasonic gedaan om ons GH4 liefhebbers over te halen om voor de GH5 te gaan. De verwachting is dan ook, de GH4 is goed en de GH5 moet dan gewoon net ff wat beter zijn.

De bodyTen opzichte van de GH4 vallen meteen de aanpassingen aan de body op. De GH5 is een stuk volwassener geworden. Die wat slappe zompige knopjes zijn vervangen voor robuuste knoppen die je echt voelt klikken. In principe is er weinig veranderd, maar de draaiknop is prettiger en er is nu een kleine joystick toegevoegd die het prettige menu nu nog makkelijker laat bedienen. Ook zit de record-knop voor film nu aan de bovenkant, in plaats van ergens in een hoekje weggemoffeld. We kennen allemaal die rubberen flapjes aan de zijkant die alle aansluitingen afdichten, dat zijn nu deurtjes geworden. Let op mijn woorden, de grote jongens bij Nikon en Canon gaan dit kopieren van Panasonic. Achter die deurtjes zitten allerlei in- en outputs waar ik jullie niet mee ga vermoeien, in ieder geval meer, meer en meer. Wat ik wel wil benoemen is dat er 2 sd-kaart slots zijn. Hij gaat vanzelf van de ene door naar de andere en je kan gewoon door blijven filmen. Nooit meer dat ene moment missen, omdat je kaart vol zit en je kaart gewoon volledig benutten! Het geheel voelt erg prettig en volwassen aan.

De shootIk ben de auto ingestapt om samen met mijn collega een shoot te doen in een restaurant. Zij hadden een commercial nodig voor in een bioscoop en voor ons was dit een perfect moment om de GH5 eens aan de tand te voelen. 

In het begin hebben we met het menu gespeeld en direct de instellingen erop gezet die we gewend zijn van onze GH4. De joystick werkte heerlijk om alles even snel door te lopen en alles wees eigenlijk wel voor zich. We waren dan ook redelijk snel klaar met de instellingen. De extra opties om nu ook slowmotion in 4K te filmen en om in full hd tot 180fps te filmen, deden onze tanden toch wel wateren. De camera is erg goed in een ruimte met weinig licht en hij is lekker handzaam, net als de GH4. Door de grotere sensor in de GH5 heb je geen crop meer met 4K. De kwaliteit is echt indrukwekkend goed.

Tijdens de shoot merkten we eigenlijk helemaal niet dat we met een andere camera werkten. Aan de ene kant is dat natuurlijk een goed teken, het maakt de overstap van de GH4 naar een GH5 een stuk makkelijker. Aan de andere kant geeft de GH5 je toch niet het gevoel dat de GH4 je de eerste keer gaf. Het is in die zin niet ultra vernieuwend, de GH5 is gewoon een betere versie van zijn voorganger.

ConclusieWe hebben uiteindelijk een heerlijke shoot gehad met de GH5 en alle beelden gepakt die we wilden hebben. Uiterst tevreden over hoe de prestaties waren in lage licht omgeving, de snelheid van de camera en de kwaliteit die eruit kwam. Alle extra opties die de GH5 nu heeft zijn gewoon mooi meegenomen. Het is een dikke aanrader voor je films en nu gewoon te huur bij Budgetcam!

Benieuwd hoe de Panasonic GH5 bevalt? Huur hem direct via de website! Ook een keer op pad met de nieuwste apparatuur voor het schrijven van een review? Schrijf je dan in voor de Budgetcam reviewpoule.


Stories like this one:

Reviews
Customer review | Sony FE 16-35mm f/2.8 GM
Read more
Reviews
AUTHENTIC MADEIRA CAPTURED WITH THESE TWO LENSESThe purchase of lenses and other photographic equipment can quickly become expensive. With a decent setup, you are easily over 5,000 EUR. So renting equipment can be a solution. Especially...
18-03-2024
By Stefan Desaeyere
Attention content creators and vloggers! - Sony ZV-E1 Review
Read more
Reviews
(For the terms and conditions of the Sony ZV-E1 promotion, please refer to the bottom of this article.)The ultimate (vlog) camera for content creators is here! The Sony ZV-E1 Mirrorless Camera (E-mount) in a stylish black design is...
28-06-2023
By Budgetcam

Stay informed of all discount promotions

Sign up for our newsletter and stay informed