Attention: We will be closed on Sunday May 20th and Monday May 21st due to Pentecost. Please book in your reservation timely for before and after these dates.

Klantreview: CAME-TV Optimus

05-12-2016 By Eric van Vuuren Reviews

De DJI Ronin, Ronin-M, Osmo X3 zijn vrij bekende gimbals. CAME-TV is vergeleken met DJI nog niet zo bekend, alhoewel ze al een tijdje de CAME-TV Single hebben, een handzame gimbal voor kleine compacte DSLR, systeem en micro 4/3 camera’s. Inmiddels is de opvolger, de CAME-TV Optimus, gearriveerd bij Budgetcam en nam ik deze gelijk mee naar Amerika tijdens een reportage klus voor Autovisie TV.

Als fotograaf & videoproducer werk ik voornamelijk in de Automotive industrie en reis ik veel tussen binnen en buitenland. De keuze voor mijn apparatuur is daarom altijd compact en krachtig. Tijdens buitenlandse reizen is een DJI Ronin-M al te groot, vandaar dat ik altijd de Came-TV Single meeneem voor mijn gimbal werk aangezien je het handvat van de romp kan los koppelen, iets wat ook bij de Optimus bewaard is gebleven.

DRAAGGEWICHT:

CAME-TV beweert dat het draaggewicht niet is veranderd, beide gimbals moeten maximaal 1,1 kg kunnen hebben. Alhoewel een Sony A7s II met een 16-35 F4 en een variable ND-Filter op 1,25 KG zit hebben de motoren hier totaal geen moeite mee gehad.

BOUWKWALITEIT

De bouwkwaliteit van de CAME-TV Optimus is een hele vooruitgang vergeleken met de Single. Waar je bij de Single alle draden ziet lopen en het geheel een beetje fragiel aanvoelt is de Optimus voorzien van betere materialen en afwerking en daardoor  ook meer vertrouwen geeft dat het niet snel kapot zal gaan.

GEEN IMBUSSLEUTELS, SCHROEVENDRAAIERS ETC

Groot pluspunt wat al op de Single zat en gelukkig niet is veranderd bij de Optimus is dat je de gimbal kan gebruiken en verstellen zonder enige hulpmiddelen. Door middel van het draaien aan de rode hendeltjes kan je de gimbal gemakkelijk afstellen en balanceren zonder het gebruik van inbussleutels zoals bij een DJI Ronin.

360° MOTION

De Optimus is een van de eerste handzame gimbals die je 360 graden kunt gebruiken, in normal mode, underslung (ondersteboven) etc. Ook kun je de hoek van de camera veranderen door de gimbal beet te pakken en 3 seconden beet houden op de gewenste hoek.

ACCU:

Bij de Single zat de accu geïntegreerd in het handvat, waardoor je de gimbal dus niet kon gebruiken als de accu leeg was. De accu zit bij de Optimus nu extern aan de achterkant en gaan per stuk ongeveer 10 uur mee, meer dan voldoende dus!

AFSTANDSBEDIEDING / JOYSTICK / APP

De Optimus kan je op afstand laten pannen/tilten d.m.v. een afstandsbediening, al zie ik daar persoonlijk niet het nut van in en is de controller ook te gevoelig. Hetzelfde geldt voor de joystick die voorop het handvat zit, die is te gevoelig en heeft een kleine vertraging. Helaas is er geen app beschikbaar zoals bij DJI waardoor je de mate van beweging kan instellen.

CONCLUSIE:

De Optimus is een hele vooruitgang ten opzichte van de Single door het gebruik van betere materialen, externe accu en veelzijdigheid. Als je net zoals ik niet teveel kan/wilt slepen met apparatuur maar wel gelikte gimbal shots wil maken dan is de Optimus een absolute aanrader!

Geschoten voor Autovisie TV met de Came-TV Optimus;

Video Maybach S650 Cabrio 
Video Jaguar XK SS
Video: Smart ForTwo EV 

Wil jij ook een keer filmen met de CAME-TV Optimus? Reserveer hem direct!Lijkt het je leuk om ook de nieuwste apparatuur te testen en reviewen? Schrijf je in voor onze reviewpoule.


Stories like this one:

Reviews
Customer review | Sony FE 16-35mm f/2.8 GM
Read more
Reviews
AUTHENTIC MADEIRA CAPTURED WITH THESE TWO LENSESThe purchase of lenses and other photographic equipment can quickly become expensive. With a decent setup, you are easily over 5,000 EUR. So renting equipment can be a solution. Especially...
18-03-2024
By Stefan Desaeyere
Attention content creators and vloggers! - Sony ZV-E1 Review
Read more
Reviews
(For the terms and conditions of the Sony ZV-E1 promotion, please refer to the bottom of this article.)The ultimate (vlog) camera for content creators is here! The Sony ZV-E1 Mirrorless Camera (E-mount) in a stylish black design is...
28-06-2023
By Budgetcam

Stay informed of all discount promotions

Sign up for our newsletter and stay informed