Attention: We will be closed on Sunday May 20th and Monday May 21st due to Pentecost. Please book in your reservation timely for before and after these dates.

Klantreview: Canon 16-35 2.8L USM III

30-11-2016 By Sander van der Veen Reviews

De Canon 16-35 F/2.8 III is het nieuwe paradepaardje van Canon wat betreft ultragroothoek en lichtsterkte. Ik ben een portret fotograaf en ultra-groothoek objectieven gebruik ik niet heel vaak, meestal zit ik vanaf 35mm te werken wat op full-frame een aardig beeld geeft van de omgeving maar ook weer niet te veel. Toch ben ik benieuwd of deze lens voor mij ook interessant is. Tijd voor een review!

De Canon 16-35mm F/2.8 III is natuurlijk heel aantrekkelijk om te gebruiken voor landschappen, natuur en eventueel sport / actie fotografie. Toch wilde ik deze lens uitproberen voor een aantal fotoseries waar ik mee bezig ben. Een van de locaties waarin we moesten fotograferen (een kleine badkamer) kwam samen met de ultra-groothoek best goed uit. Natuurlijk is het een risico om tussen de 16 en 24mm een portret te schieten of meer full-body en uiteindelijk kwam ik weer snel uit op 35mm.

Mijn algemene eerste indruk toen ik de lens in combinatie met de Canon 5D Mark III gebruikte was dat hij heel stabiel in de hand ligt en wellicht nog stabieler met een batterij-grip als je voor verticaal gaat. Hij is wat zwaarder maar dat was voor mij geen issue. In de uiterste groothoek is de lens nog altijd scherp, wat bij zijn voorganger(s) of minder lichtsterke broertje minder het geval is. Ook de snelheid is iets waar ik heel blij mee ben, de focus was spot-on en accuraat. Niet alleen met kunstlicht, maar ook met minder fijne lichtomstandigheden zoals; tegenlicht etc.

ConclusieDe prestaties zijn geweldig. Ben je een landschap / natuur of fotograaf die vaak ultra-groothoek nodig heeft, dan raad ik je dit objectief zeker deze aan. Hij is snel, scherp (ook in de hoeken) en goed in balans. Een aanrader dus!

Deze lens een keer zelf uitproberen? Huur hem direct!Wil je net als Sander ook eens een nieuw product uitproberen en reviewen, geef je dan op voor de Budgetcam reviewpoule.


Stories like this one:

Reviews
Customer review | Sony FE 16-35mm f/2.8 GM
Read more
Reviews
AUTHENTIC MADEIRA CAPTURED WITH THESE TWO LENSESThe purchase of lenses and other photographic equipment can quickly become expensive. With a decent setup, you are easily over 5,000 EUR. So renting equipment can be a solution. Especially...
18-03-2024
By Stefan Desaeyere
Attention content creators and vloggers! - Sony ZV-E1 Review
Read more
Reviews
(For the terms and conditions of the Sony ZV-E1 promotion, please refer to the bottom of this article.)The ultimate (vlog) camera for content creators is here! The Sony ZV-E1 Mirrorless Camera (E-mount) in a stylish black design is...
28-06-2023
By Budgetcam

Stay informed of all discount promotions

Sign up for our newsletter and stay informed