Attention: We will be closed on Sunday May 20th and Monday May 21st due to Pentecost. Please book in your reservation timely for before and after these dates.

Review: Sony RX100 IV

01-07-2016 By Budgetcam Reviews

Vakantie!  Eindelijk er even tussenuit en ik heb maar liefst 8 dagen de tijd om mezelf te ‘resetten’ op mijn favoriete plek namelijk: Catalonië met nadruk op Barcelona. Mijn gear? Een rugzak vol snacks, een fles water, zonnebrilletje en…

De Sony RX100 IV.

Er waren onwijs veel positieve reacties te lezen op websites over deze compacte camera. Maar de meningen van Budgetcam-klanten telden voor mij het meest.

Zij hebben immers net met de camera gefotografeerd en/of gefilmd en ik hoorde alleen maar positieve reacties bij het innemen van dit ‘kleine monster’.

Leuk en aardig dacht ik, maar “what’s under the hood”:

  1. 1.0” Exmor CMOS sensor
  2. Zeiss lens F1.8/2.8
  3. 24-70 mm
  4. 20.1 megapixel
  5. ND- filter
  6. Interne 4K recording en Full HD superslomo!

En ik heb het dus nog steeds over een compact camera!

In Barcelona was het prachtig weer en dat is 1. Voor elke vakantieganger een pluspunt en 2. Je foto’s zien er gewoon beter uit. Ik had dan ook constant de RX100 IV klaarstaan om mooie (en onverwachte) momenten vast te leggen.

SnelheidSnel was ‘ie zeker. Van het aanzetten van de camera tot het vastleggen van een foto gaat zo snel dat ik in principe de camera altijd ‘uit kon zetten’ om batterijleven te sparen. Op het 2,36 m dot OLED schermpje, die je overigens helemaal kan tilten om te gebruiken voor de selfie mode, ziet alles er haarscherp uit (ook op een 27” iMac trouwens hoor ☺).

Tevens is er een “Sunny weather” modus om je scherm goed te belichten wanneer het buiten zonnig is.

Ik wil vaak mijn foto’s posten zodra ze zijn gemaakt. Gelukkig kun je met de gratis Sony PlayMemories app voor je telefoon en de ingebouwde wifi razendsnel foto’s kopiëren naar je telefoon/tablet.Click.Transfer.Share. zou ik zeggen!LowlightOok in lowlight situaties presteert de RX100 IV top.Hieronder een foto van La Boqueria, een overdekte markt met bijna alle producten die Barcelona te bieden heeft. Vrij donker binnen maar met de F/1.8 vangt de 1” sensor voldoende licht en is noise nauwelijks zichtbaar.

SlowmotionEen ander reden waarom ik ook graag deze camera wilde gebruiken was onder andere vanwege de slowmotion functie.  Tot 1000fps. In Full HD. DIK! 

Een klein nadeel is dat je ‘maar’ tot 2 seconden kan filmen in de slowmo functie. Nog niet bepaald de FS7 of FS700 natuurlijk, maar we hebben het over slowmotion op een compact camera en ook deze beelden zijn heel indrukwekkend. Sony heeft onwijs veel toffe specs in dit kleine bakbeest gegooid maar dat ze ook echt werken in de praktijk verdient ‘nóg een pluim’. 

Met de Sony RX100 IV heb je een topcamera voor het vastleggen van snelle actie en onverwachte momenten.

Het is een lichte camera, makkelijk te bedienen en met top specificaties vergelijkbaar met een high end DSLR camera.

Kortom zeer tevreden over deze camera met spierballen.Sony blijft goed naar haar klanten luisteren en wat worden we toch weer verwend. Sony gooit met deze camera zeer hoge ogen en bij deze weer een positieve review over de RX100 mark IV.Ik kan niet wachten om hem nogmaals te gebruiken bij mijn volgende trip.Wil jij hem ook een keer mee met je shoot of een stedentrip, huur hem dan via onze website.

Volledig ingezoomd: 70mm + Optical IS. Haarscherp!
Volledig ingezoomd: 70mm + Optical IS. Haarscherp!
Carl Zeiss Vario-Sonnar: 24mm en 70mm
Carl Zeiss Vario-Sonnar: 24mm en 70mm

‘Till next time! Visca Catalunya!”


Stories like this one:

Reviews
Customer review | Sony FE 16-35mm f/2.8 GM
Read more
Reviews
AUTHENTIC MADEIRA CAPTURED WITH THESE TWO LENSESThe purchase of lenses and other photographic equipment can quickly become expensive. With a decent setup, you are easily over 5,000 EUR. So renting equipment can be a solution. Especially...
18-03-2024
By Stefan Desaeyere
Attention content creators and vloggers! - Sony ZV-E1 Review
Read more
Reviews
(For the terms and conditions of the Sony ZV-E1 promotion, please refer to the bottom of this article.)The ultimate (vlog) camera for content creators is here! The Sony ZV-E1 Mirrorless Camera (E-mount) in a stylish black design is...
28-06-2023
By Budgetcam

Stay informed of all discount promotions

Sign up for our newsletter and stay informed